Este oficial! Primul rapper care a devenit miliardar în dolari. Despre cine este vorba

Un top publicat de revista Forbes în primele zile ale acestei luni a dezvăluit numele primului rapper a cărui avere ajunge la suma de 1 miliard de dolari

RomaniaTV.net
03 iun. 2019, 16:17
Este oficial! Primul rapper care a devenit miliardar în dolari. Despre cine este vorba

Cântăreţul de muzică hip-hop JAY-Z a devenit miliardar în mod oficial odată cu publicarea materialului din Forbes. Jurnaliștii afirmă că averea lui Jay Z totalizază „lejer 1 miliard de dolari, ceea ce îl propulsează între cei câțiva artiști care au ajuns miliardari. Este primul artist hip-hop care reușește acest lucru”.

„Artist, Simbol, Miliardar: Cum șia făcut Jay-Z averea de 1 miliard de dolari” se numește articolul publicat luni de Forbes. „Domeniul” lui Jay-Z a crescut constant, incluzând, pe lângă producția muzicală, băuturi fine, artă, proprietăți imobiliare – Los Angeles, Hamton, Tribeca – și acțiuni deținute la companii ca Uber. De la debutul său în muzică, artistul a înregistrat 14 albume care au ajuns pe primele locuri în top-uri, a câștigat 22 de premii Grammy și a numărat venituri de 500 de milioane de dolari doar din muzică. Cântăreţul american Jay-Z devenise lider în topul 2018 al celor mai bine plătiți artişti hip-hop realizat de Forbes, după ce, anii precedenți, primul loc în clasament a fost ocupat de Sean „Diddy” Combs.

Potrivit publicaţiei Forbes – care realizează anual acest clasament – Jay-Z, în vârstă de 48 de ani, avea anul trecut un venit net de 900 de milioane de dolari.

Jay-Z, primul rapper miliardar

Diddy, în vârstă tot de 48 de ani, se situa în 2018 pe locul al doilea în top, cu câștiguri de 64 de milioane de dolari. Cu un venit net de 825 de milioane de dolari, rapperul câștigase cei mai mulți bani în ultimul an din investiţiile mari în companii producătoare de băuturi alcoolice, inclusiv în propriul brand DeLeon Tequila. Podiumul era completat de Kendrick Lamar, cu câștiguri de 58 de milioane de dolari, provenind din cel mai recent turneu mondial solo, dar și din contracte cu Nike și American Express.

Hip-hop este genul muzical cel mai popular în SUA în prezent, iar reprezentanții lui profită de acest lucru. Jurnaliştii de la revista Forbes au alcătuit acest clasament pe baza încasărilor muzicienilor din vânzări de albume, turnee, servicii de streaming şi contracte de publicitate. Datele au fost furnizate de Nielsen SoundScxan, Recording Industry Association of America (RIAA) şi discuţii cu manageri, avocaţi şi, în unele cazuri, artiştii înşişi.

Topul 10 al celor mai bine plătiți artiști hip-hop ai anului 2018 era completat de Drake (47 de milioane de dolari), J. Cole (35,5 milioane de dolari), Dr. Dre (35 de milioane de dolari), Nas (35 de milioane de dolari), Pitbull (32 de milioane de dolari), Future (30 de milioane de dolari) și Kanye West (27,5 milioane de dolari).