Lovitură pentru România în plin scandal pe justiţie. Accesul la fonduri europene, condiţionat de respectarea statului de drept

Proiectul de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind protecţia bugetului Uniunii Europene în cazul unor deficienţe generalizate în aceea ce priveşte statul de drept în ţările membre a fost adoptat, joi, în Parlamentul de la Strasbourg. Mai precis, guvernele statelor membre ale Uniunii Europene care nu combat eficient fraudele şi actele de corupţie vor riscă suspendarea fondurilor comunitare.

RomaniaTV.net
17 ian. 2019, 12:12
Lovitură pentru România în plin scandal pe justiţie. Accesul la fonduri europene, condiţionat de respectarea statului de drept

Din 624 de voturi exprimate, 397 au fost în favoarea proiectului, iar 158 împotrivă. Raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind protecţia bugetului Uniunii în cazul unor deficienţe generalizate în aceea ce priveşte statul de drept în ţările membre a fost propus de Eider Gardiazabal Rubial (social-democraţi) şi Petri Sarvamaa (creştin-democraţi).

„Unul dintre cele mai importante lucruri care menţin democraţia este statul de drept. De aceea votăm acest raport. Este vorba despre protecţia bugetului Uniunii Europene. Aceată reglementare are bază legală. Trebuie să fie şi vor fi aceleaşi consecinţe pentru toate statele membre UE”, a spus Petri Sarvamaa înaintea votului, transmite News.ro.

Au fost supuse la vot mai multe amendamente, majoritatea fiind adoptate. Rubial, satisfăcută de rezultat, a mulţumit pentru susţinere şi a anunţat că în curând vor începe negocierile. Dacă va fi adoptat de Consiliului Uniunii Europene, textul va deveni imediat lege.

Citeşte şi:  UE vrea să îngheţe fondurile europene în cazul ţărilor membre care nu respectă statul de drept