Lovitură pentru România în plin scandal pe justiţie. Accesul la fonduri europene, condiţionat de respectarea statului de drept

Publicat: Joi, 17 Ianuarie 2019 14:12 // Actualizat: Joi, 17 Ianuarie 2019 14:53 // Sursa: romaniatv.net

Proiectul de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind protecţia bugetului Uniunii Europene în cazul unor deficienţe generalizate în aceea ce priveşte statul de drept în ţările membre a fost adoptat, joi, în Parlamentul de la Strasbourg. Mai precis, guvernele statelor membre ale Uniunii Europene care nu combat eficient fraudele şi actele de corupţie vor riscă suspendarea fondurilor comunitare.

Din 624 de voturi exprimate, 397 au fost în favoarea proiectului, iar 158 împotrivă. Raportul referitor la propunerea de regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind protecţia bugetului Uniunii în cazul unor deficienţe generalizate în aceea ce priveşte statul de drept în ţările membre a fost propus de Eider Gardiazabal Rubial (social-democraţi) şi Petri Sarvamaa (creştin-democraţi).

„Unul dintre cele mai importante lucruri care menţin democraţia este statul de drept. De aceea votăm acest raport. Este vorba despre protecţia bugetului Uniunii Europene. Aceată reglementare are bază legală. Trebuie să fie şi vor fi aceleaşi consecinţe pentru toate statele membre UE”, a spus Petri Sarvamaa înaintea votului, transmite News.ro.

Au fost supuse la vot mai multe amendamente, majoritatea fiind adoptate. Rubial, satisfăcută de rezultat, a mulţumit pentru susţinere şi a anunţat că în curând vor începe negocierile. Dacă va fi adoptat de Consiliului Uniunii Europene, textul va deveni imediat lege.

Citeşte şi:  UE vrea să îngheţe fondurile europene în cazul ţărilor membre care nu respectă statul de drept

 
loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fonduri europene Parlamentul European stat de drept
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 ian 17:18
Răspunde | Votează email 0 email
serj
UE a jucat un rol activ si constant in destabilizarea Romaniei pentru facilitati, resurse si beneficii. Iohannis este pus acolo de UE special ca sa le faca voia. E un fel de tradare si uneltire la nivel mondial impotriva romaniei.
17 ian 15:38
Răspunde | Votează email 0 email
S-o ros...
Cu ceva timp in urma, chiar credeam Demagogia actualei conduceri UE. Acum, SD si ALDE trebuie sa le ia locul PPE, dar trebuie sa pluseze cu “statul de drept, totalitar” si independenta justitiei, manifestate prin Protocoale cu SRI. De ce e o ruptura atat de mare de LOGICA ? Nu cred ca nu-i duce capul pe Baietii care vor la butoanele UE, dar cum poti sa accepti REALITATEA din Romania, dand inainte cu sloganuri ca pe vremea Uniunii Sovietice ? Am inteles ca au primit ordin sa nu cedeze nici un mm. din doctrina lor de a face dosare cu o justitie aservita. Politica “lui Soros” nu trebuie abandonata, iar o mica cedare acum ii poate scoate, ca in SUA, de la butoane. Insa, 100% asa se va intampla, ca in SUA. Noua linie, Italia – Polonia, face ravagii in sondaje, iar daca vor iesi mai multi la vot, formatiunile care tin cu dintii pana la absurd de niste principii doar Demagogice, care nu se probeaza in realitate, nu vor avea nici o sansa. Le-ar conveni celor care vorbesc acum sa aiba si ei in tara lor o subordonare totala fata de Servicii ? Sau poate au si le convine. Cu orice risc, nu avem nevoie de INCA o Uniune a absurdului si a minciunii ! Daca mai e libertatea de exprimare ! Noi spunem: Avem probleme, sunt grave nereguli ! EI spun: Nu aveti nimic, GURA !
1
EUR
4.7564
RON
26 Mar
noapte 7 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H