Este rău sau bine pentru copilul tău să crească în preajma bunicilor? Află aici

Bunicii au jucat intotdeauna un rol important in viata de familie. Dar, in ultima vreme, bunicii se implica si mai mult in cresterea nepotilor lor. Bunicii ii duc la scoala, ii iau de la scoala, ii ajuta la teme, se ocupa de ei in vacante.

13 dec. 2018, 07:33

Bunicii le ofera nepotilor o altfel de iubire, diferita de cea a parintilor. Sunt mai rabdatori, mai amuzanti si mai putini critici decat parintii. Aceasta dragoste le confera copiilor sentimentul de siguranta, confort, securitate. In adolescenta, cand copiii au tendinta de a intra in conflicte cu parintii, suportul bunicilor este de un real ajutor. Atat pentru copii, dar si pentru parinti.

Influenta bunicilor

Studiile au aratat ca prezenta bunicilor in viata copiilor aduce un plus de incredere de sine la cei mici. Copiii care au o relatie buna cu bunicii nu intra in bucluc usor, iau note mai bune la scoala, au un comportament prosocial, sunt mai saritori. Mai mult, acesti copii sunt mai putin predispusi la depresie si anxitate fata de copiii care nu au o relatie prea buna cu bunicii. 

Inteligenta emotionala

Un alt studiu la care au participat peste 180 de adulti, s-a descoperit ca aceea care au fost apropiati de bunicii lor au o inteligenta emotionala mai mare decat adultii care n-au fost in relatii bune cu bunicii.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


loading...