„Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE”. Ursula von der Leyen deschide un subiect care nelinişteşte milioane de europeni

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat miercuri favorabilă discuţiilor despre vaccinarea obligatorie în spaţiul comunitar.

01 dec. 2021, 14:55
„Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE”. Ursula von der Leyen deschide un subiect care nelinişteşte milioane de europeni

Vorbind la o conferință de presă la Bruxelles dedicată evoluției pandemiei și apariției variantei Omicron, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat în favoarea unei „discuții” privind vaccinarea obligatorie. „Aceasta este o discuție care cred că ar trebui purtată în UE„, a spus șefa executivului european.

„Cred că este de înțeles și potrivit să avem această discuție acum, cât mai repede”, a mai declarat von der Leyen, subliniind că o treime din populația blocului comunitar, de 450 de milioane de persoane, este încă nevaccinată. „Cum îi putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană – acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie să aibă loc„, a spus ea.

Anunţul său vine în contextul în care Austria a anunțat deja că intenționează din luna februarie să impună vaccinarea obligatorie, iar un consilier al noului cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a spus marţi că dorește ca țara sa să urmeze exemplul.

Ea a adăugat, de asemenea, că producția versiunii pentru copii a vaccinului Pfizer / BioNTech împotriva Covid va crește și dozele vor fi disponibile în UE pe 13 decembrie.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: „Nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie. Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez”

Comunitatea ştiinţifică are nevoie de ”100 de zile” pentru a adapta răspunsul prin vaccinare acestei noi variante a noului coronavirus, a subliniat preşedinta Comisiei.

Citeşte şi Grecia impune vaccinarea obligatorie pentru toţi cei cu vârsta de peste 60 de ani. Cei care nu respectă măsura vor fi amendaţi în fiecare lună


loading...