„Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE”. Ursula von der Leyen deschide un subiect care nelinişteşte milioane de europeni

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat miercuri favorabilă discuţiilor despre vaccinarea obligatorie în spaţiul comunitar.

01 dec. 2021, 14:55
„Este timpul să ne gândim la vaccinarea obligatorie în UE”. Ursula von der Leyen deschide un subiect care nelinişteşte milioane de europeni

Vorbind la o conferință de presă la Bruxelles dedicată evoluției pandemiei și apariției variantei Omicron, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a declarat în favoarea unei „discuții” privind vaccinarea obligatorie. „Aceasta este o discuție care cred că ar trebui purtată în UE„, a spus șefa executivului european.

„Cred că este de înțeles și potrivit să avem această discuție acum, cât mai repede”, a mai declarat von der Leyen, subliniind că o treime din populația blocului comunitar, de 450 de milioane de persoane, este încă nevaccinată. „Cum îi putem încuraja și, eventual, să ne gândim la vaccinarea obligatorie în Uniunea Europeană – acest lucru necesită discuții. Acest lucru necesită o abordare comună. Dar este o discuție care cred că trebuie să aibă loc„, a spus ea.

Anunţul său vine în contextul în care Austria a anunțat deja că intenționează din luna februarie să impună vaccinarea obligatorie, iar un consilier al noului cancelar al Germaniei, Olaf Scholz, a spus marţi că dorește ca țara sa să urmeze exemplul.

Ea a adăugat, de asemenea, că producția versiunii pentru copii a vaccinului Pfizer / BioNTech împotriva Covid va crește și dozele vor fi disponibile în UE pe 13 decembrie.

Citeşte şi Marcel Ciolacu: „Nu sunt deloc de acord cu vaccinarea obligatorie. Ai dreptul să nu te vaccinezi, am dreptul să mă vaccinez”

Comunitatea ştiinţifică are nevoie de ”100 de zile” pentru a adapta răspunsul prin vaccinare acestei noi variante a noului coronavirus, a subliniat preşedinta Comisiei.

Citeşte şi Grecia impune vaccinarea obligatorie pentru toţi cei cu vârsta de peste 60 de ani. Cei care nu respectă măsura vor fi amendaţi în fiecare lună