Grecia impune vaccinarea obligatorie pentru toţi cei cu vârsta de peste 60 de ani. Cei care nu respectă măsura vor fi amendaţi în fiecare lună

Grecia a anunțat marți că va face obligatorie vaccinarea COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, începând cu mijlocul lunii ianuarie.

30 nov. 2021, 14:06
Grecia impune vaccinarea obligatorie pentru toţi cei cu vârsta de peste 60 de ani. Cei care nu respectă măsura vor fi amendaţi în fiecare lună

Autoritățile din Grecia au declarat că vor impune o amendă de 100 de euro pentru fiecare persoană cu vârsta de peste 60 de ani care nu este vaccinată. Măsura ar urma să se aplice în fiecare lună începând cu 16 ianuarie.

„Ne concentrăm eforturile asupra protecției concetățenilor noștri și din acest motiv vaccinarea lor va fi obligatorie de acum înainte. Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu au fost vaccinați trebuie, până la 16 ianuarie, să își facă o programare pentru prima doză, altfel vor fi sancționați cu o amendă administrativă de 100 de euro în fiecare lună„, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de Reuters.

Citeşte şi Grecia vrea ca a treia doză a vaccinului anti-COVID să fie obligatorie pentru obţinerea certificatului verde

Aproximativ 63% din populația de aproximativ 11 milioane de locuitori a Greciei este complet vaccinată în momentul de faţă, iar programările pentru vaccinare au crescut în ultimele săptămâni.

Grecia a înregistrat un vârf de infecții în luna noiembrie, cazurile zilnice atingând cote record. De la începutul pandemiei, anul trecut, țara a înregistrat 931.183 de infecții și 18.067 de decese. Luna aceasta, Grecia a interzis accesul persoanelor nevaccinate în spații închise, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee și săli de sport, chiar dacă au fost testate negativ pentru coronavirus.

Citeşte şi Medicii din Grecia nu mai fac faţă valului mare de infectări. Guvernul le-a ordonat la zeci de doctori din clinici private să se prezinte de sâmbătă în spitalele de stat