Eşti student şi îţi cauţi casă cu chirie? Aici găseşti cele mai ieftine apartamente din Bucureşti

Ca în fiecare an, preţul la chiriile la apartamentele din Bucureşti creşte începând cu luna septembrie. Motivul, venirea studenţilor din toată ţara care studiază în Capitală şi nu vor să locuiască în căminele studenţeşti.

12 sept. 2016, 07:23
Eşti student şi îţi cauţi casă cu chirie? Aici găseşti cele mai ieftine apartamente din Bucureşti

Anul acesta nu este diferit faţă de alţi ani. Începând cu luna spetembrie, proprietarii de apartamente, mai ales cei din cartierele unde studenţii caută adăpost peste anul şcolar, cresc preţurile la chirii. „Începând cu luna septembrie, preţurile la chirii în Bucureşti cresc cu 10-15%. Motivul principal pentru aceste creşteri îl reprezintă studenţii care vin să îşi închirieze casă pentru anul şcolar următor”, a declarat pentru România TV, Daniel Crainic, director imobiliare.ro.

Citeşte şi Profesor universitar, prins în flagrant cu mită de la aproape 50 de studenţi

Cele mai căutate cartiere de către studenţi

Cele mai căutate cartiere căutate de către studenţii care vor să îşi închirieze o locuinţă sunt Titan, Drumul Taberei, Militari, Crângaşi..etc. „Studenţii caută, în general, apartamente cu chirie situate în cartiere apropiate cu căminele din Regie. Preferă atmosfera de acolo, mai ales că mulţi au prieteni în cămine”, a precizat Daniel Crainic.

Cele mai ieftine case cu chirie din Bucureşti

Mulţi proprietari sunt conştienţi de venirea studenţilor şi ofere camere în apartamente de mai multe camere. Astfel, potrivit imobiliare.ro, o cameră într-o vilă din piaţa Muncii costă 110 de euro. La fel, o cameră într-un apartament în Drumul taberei costă 500 de lei pe lună. Apartamentul este complet mobilat, iar proprietarul închiriază doar la fete.

Preţuri la garsoniere

O garsonieră în Vitan costă 170 de euro pe lună, în timp ce în Rahova o garsonieră poate fi închiriată cu 177 de euro. Preţul creşte cu doar 3 euro, respectiv 180 de euro pentru închirierea unei garsoniere în Drumul Taberei.

Preţuri la chirie la apartament de două camere

Preţul la chiria la apartamentele de 2 camere începe de la 180 de euro, resepctiv în cazul unei locuinţe situate în cartierul Berceni. În Drumul Taberei un apartament de 2 camere se închiriază cu 200 de euro pe lună, în Militari chiria ajunge la 230 de euro, în timp ce în zona Drumul Sării un apartament de 2 camere se poate închiria cu 150 de euro pe lună.

Apartament de 3 camere, preţuri la închiriere

Mulţi studenţi preferă să se adune cu alţi prieteni şi să închirieze apartamente mai mari. Un apartament de 3 camere în cartierul Crângaşi, zona Pod Grand este disponibile pe imobiliare.ro la un preţ de 250 de euro pe lună. În Titan pot fi găsite la acelaşi preţ, în timp ce în Berceni, Brâncoveanu apartamentele cu chirie sunt disponibile începând de la 280 de euro pe lună. În Drumul taberei, cel mai ieftin apartament de 3 camere disponibil spre închiriere costă 290 de euro pe lună.

Citeşte şi Proiect urbanistic: Gara de Nord să fie mutată mai aproape de Podul Grant, cu care să fie legată prin tren de mare viteză

Apartamentele de 4 camere au un preţ de începere de la 290 de euro pe lună, cum este cazul unei locuinţe situare în Drumul Taberei, în zona Buclă. Studenţii cu dare de mână pot opta pentru închirierea unui penthouse de 4 camere în zona Băneasa. Apartamentul este situat într-un bloc nou, are 200 de metri pătrţi utili, iar preţul de închiriere este de 6000 de euro pe lună.