Eşti tătic de fetiţă? Vezi de ce ar trebui să ajuţi mai mult prin casă

De data aceasta nu te mai cicăleşte doar soţia, ci chiar oamenii de ştiinţă o afirmă sus şi tare: mai ales dacă eşti tătic de fetiţă, e cazul să pui osul la treabă şi să te implici mai mult în responsabilităţile casnice. Asta dacă vrei să-ţi încurajezi fiica să ţintească spre stele şi să aspire la un orizont profesional mai larg.

16 iun. 2014, 20:12
Eşti tătic de fetiţă? Vezi de ce ar trebui să ajuţi mai mult prin casă

Dragi mamici care cititi acest articol, simt din plin valul de simpatie care se ridica acum din blogosfera, asa ca nu o mai lungesc: explicatia are legatura cu modul in care priviti si tratati acasa raportul traditional dintre sexe. Cu totii stim ca astfel de principii se formeaza in familie si ca atitudinea si comportamentul parintilor in ceea ce priveste acest subiect influenteaza mai tarziu conceptia viitorilor adulti pe care ii cresteti.

Citeşte şi Cele mai savuroase sfaturi date de copii părinţilor

Si pentru ca tot ce va doriti e o mana de ajutor si un tatic responsabil si mai implicat in educatia fiicei sale, iata ca un studiu recent, care urmeaza sa fie publicat in prestigiosul jurnal de specialitate „Psychological Science”, spune in sfarsit ce ne statea tuturor pe limba. Lucrarea demonstreaza ca participarea tatilor la treburile casnice are un efect foarte puternic asupra fiicelor, incurajandu-le sa se desprinda de viziunea clasica „femeia la cratita” si sa urmareasca o cariera in domenii cat mai indraznete, inclusiv cele care le apartin in mod obisnuit barbatilor. Exista, bineinteles, si un schepsis: nu e de ajuns ca tatii sa spuna ca vor spala vasele in seara asta; ei chiar trebuie sa le spele ca sa aiba efectul scontat.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Activităţi practice pentru a întări relaţia părinţi-copii