Banca Mondială: Economia mondială se va contracta cu 5,2 procente în acest an. Vine „cea mai profundă” recesiune din ultimii 150 de ani

Economia mondială se va contracta cu 5,2% în acest an, a estimat luni Banca Mondială, subliniind că pandemia de COVID-19 a avut un impact "rapid şi masiv" în pofida măsurilor de asistenţă financiară fără precedent.

RomaniaTV.net
08 iun. 2020, 15:17
Banca Mondială: Economia mondială se va contracta cu 5,2 procente în acest an. Vine „cea mai profundă” recesiune din ultimii 150 de ani

Potrivit Băncii Mondiale, vine „cea mai profundă” recesiune de la al doilea război mondial, iar numărul de ţări care vor ajunge în recesiune în acest an face să se contureze cea mai gravă criză din ultimii 150 de ani, scrie Agerpres, citând AFP și Reuters. 

Citește și:  

Numărul persoanelor ameninţate de sărăcie extremă, în acest context, se ridică la 70 până la 100 de milioane, subliniază Banca Mondială.

Aceste previziuni indică daune economice şi mai mari faţă de estimările din aprilie ale Fondului Monetar Internaţional, care a evocat o contracţie globală de 3% în 2020.

Citește și:  

În luna aprilie a acestui an, Gita Gopinath, economistul șef al Fondului Monetar Internațional a declarat faptul că economia globală va experimenta cea mai gravă recesiune de după Marea Depresiune din 1930, depășind criza financiară globală din anul 2009.

„Este foarte probabil ca economia globală să experimenteze cea mai gravă recesiune de după Marea Depresiune din 1930, depăşind criza financiară globală de acum un deceniu”, a explicat Gita Gopinath, economistul şef de la FMI, într-o conferinţă de presă.

„Peisajul economic va fi alterat în mod semnificativ pe durata crizei şi, posibil, şi după, cu o mai mare participare a guvernelor şi băncilor centrale în economice”, a mai estimat el atunci. 


loading...