Estimări şoc ale analiştilor financiari: curs de 5,02 lei / euro şi rată medie a inflaţiei de 4,11%. Indicele ROBOR la 3 luni va creşte la 2,17%

Analiştii financiari estimează deprecierea leului până la un curs mediu de 5,0261 lei/euro în următoarele 12 luni, în timp ce rata anticipată a inflaţiei va înregistra o valoare medie de 4,11%, potrivit Asociaţiei CFA Society.

26 iul. 2021, 13:04
Estimări şoc ale analiştilor financiari: curs de 5,02 lei / euro şi rată medie a inflaţiei de 4,11%. Indicele ROBOR la 3 luni va creşte la 2,17%

Estimări şoc ale analiştilor financiari. Datele colectate de CFA arată că, pentru orizontul de 6 luni, peste 93% dintre analiştii incluşi în sondajul lunar anticipează un curs de 4,9741 lei/euro, anunţă Ziarul Financiar.

Estimări şoc ale analiştilor financiari

„Peste 93% dintre participantii la sondaj prevad o depreciere a leului in urmatoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuala, nefiind inregistrata nicio opinie de apreciere a leului. Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9741, in timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului prognozat este 5,0261 lei pentru un euro”, spun analiştii CFA.

Previziuni economice sumbre pentru România: datoria publică va ajunge la 52% procent din PIB

Indicatorul CFA România de încredere Macroeconomică a fost lansat de către CFA Romania în luna mai 2011 şi reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociaţia doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari cu privire la  activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an. În ceea ce priveşte indicatorul de încredere Macroeconomica al CFA pentru luna iunie, acesta a crescut comparativ cu luna anterioara la valoarea de 76,2 puncte, fiind la sub un punct de maximul istoric. Fata de aceeasi luna a anului precedent, indicatorul a crescut cu 42,1 puncte. Ambele componente ale indicatorului au inregistrat cresteri.

Articolul integral AICI.