Etapa a şaptea a Ligii I, AMÂNATĂ la solicitarea selecţionerului Piţurcă. Vezi când se va disputa

Comitetul Executiv al FRF întrunit, miercuri, la Casa Fotbalului, a aprobat solicitarea selecţionerului Victor Piţurcă de amânare a meciurilor din cadrul etapei a şaptea, programate la 31 august, pentru pregătirea partidelor echipei naţionale cu Ungaria şi Turcia din preliminariile CM-2014.

RomaniaTV.net
14 aug. 2013, 14:53
Etapa a şaptea a Ligii I, AMÂNATĂ la solicitarea selecţionerului Piţurcă. Vezi când se va disputa

Selecţionerul Victor Piţurcă vrea să pregătească cât mai bine „dubla” cu Ungaria şi Turcia, decisivă în lupta pentru calificarea la Cupa Mondială din 2014, motiv pentru care a cerut Federaţiei Române de Fotbal să discute în Comitetul Executiv amânarea etapei a VII-a  din Liga 1.

Comitetul Executiv a aprobat solicitarea selecţionerului echipei naţionale, Victor Piţurcă, de a se amâna jocurile programate în cadrul etapei a şaptea a campionatului Ligii I, programată imediat după disputarea meciurilor din play-off-ul Ligii Campionilor şi Ligii Europa, „permiţându-se pregătirea în cele mai bune condiţii a decisivelor meciuri ale echipei naţionale contra Ungariei şi Turciei, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2014”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că etapa a şaptea a Ligii I se va disputa în jurul datei de 16 decembrie.”Noi suntem sub tutela federaţiei, iar FRF poate să facă cu aprobarea noastră. Am înţeles că domnul Piţurcă ar avea nevoie de această pauză mai mare şi decât să fim noi cei care punem piedică, am fost de acord. Mircea Sandu bine a făcut că a amânat etapa, chiar dacă pentru mine e aproape imposibil să găsim portiţe acum. Ai mei lucrează. Noi respectăm regulamentele şi cred că o să o punem ultima. Adică a 19-a, pentru că punem două în plus în turul ăsta. În jurul lui 16 decembrie se va juca”, a spus Dragomir, la DigiSport.

Echipa naţională a României va întâlni, la 6 şi 9 septembrie, pe Arena Naţională, reprezentativele Ungariei, respectiv Turciei în preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

În etapa a şaptea, cele mai importante meciuri erau Universitatea Cluj – CFR Cluj şi Pandurii Târgu Jiu – Dinamo.

Pentru Steaua Bucureşti acesta va fi cel de-al treilea meci amânat, după cel din etapa a doua contra Astrei Giurgiu şi din etapa a treia, contra Concordiei Chiajna.