Etapa naţională a competiţiei de robotică educaţională va avea loc, sâmbătă, în Bucureşti

Prima ediţie a competiţiei naţionale de robotică educaţională din cadrul World Robot Olympiad - România va avea loc, sâmbătă, 15 iunie, la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Concursul este dedicat ştiinţei şi tehnicii a atras un număr mare de tineri din întreaga, cu scopul de a le stimula şi dezvolta creativitatea şi spiritul inovativ.

13 iun. 2013, 14:55
Etapa naţională a competiţiei de robotică educaţională va avea loc, sâmbătă, în Bucureşti

Peste 300 de elevi şi peste 50 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar din toată ţara vor lua parte la competiţia naţională de robotică educaţională din Bucureşti.

Instituţiile de învăţământ preuniversitar participă la această competiţie cu echipe formate din maximum trei elevi, cu vârste între 8 şi 19 ani. Componenţii echipelor vor avea ocazia să dea frâu liber imaginaţiei în dezvoltarea, construirea şi programarea unor aplicaţii robotizate ingenioase cu ajutorul produselor Lego Mindstorms NXT.

Competiţia este organizată de Knowledge Research SRL şi Lego Education în România, în parteneriat cu Universitatea Politehnică Bucureşti, Inspectoratul Şcolar General al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism.