Etapele unui machiaj perfect în sezonul rece al anului

Suntem în plină toamnă, iar acest lucru denotă faptul că ar trebui să acordăm o atenție suplimentară îngrijirii tenului, pentru a obține un aspect rezistent și calitativ al machiajului. În sezonul rece pielea este mult mai predispusă la uscare, deshidratare și deteriorare, iar aplicarea produselor de înaltă calitate poate combate eficient aceste probleme dermatologice și estetice. 

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 16:20
Etapele unui machiaj perfect în sezonul rece al anului

Ploile reci, vântul puternic și schimbul brusc de temperatură, acționează negativ asupra epidermei, drept urmare este important să ducem cont de următoarele reguli în procesul de aplicare a machiajului, înainte de utilizarea fondului de ten https://makeup.ro/brand/215881-372941/:

  • Mai întâi aplică un primer cu textură ușoară

Produsul cosmetic este potrivit pentru toate tipurile de piele și  necesită a fi utilizat indiferent de anotimp. Acesta este o bază ideală pentru orice machiaj. Produsul poate avea diverse forme și texturi, ce variază în dependentă de ten, tipul machiajului și zona în care trebuie aplicat. Primerul este un produs-beauty indispensabil în orice trusă cosmetică.

Funcțiile și tipurile de primer în conformitate cu scopul aplicării

-Primer-corector pentru pielea predispusă la roșeață
-Primer cu efect matifiant
-Primer cu proprietăți hidratante, pentru tenul uscat
-Și primer pentru pielea predispusă la excesul de sebum și tenul gras.

  •  Nu uita de o cremă profund hidratant, pe bază de ingrediente naturale, pentru consolidarea stării generale a epidermei.

  • Aplică un corector pentru sculptarea feței. Iar dacă ai un ten problematic poți utiliza și un anticearcăn.

  • Abia după toate aceste etape poți utiliza cu încredere un fond de ten calitativ cu textură medie. În sezonul rece pielea capătă un aspect  uscat, de aceea este indicat să optezi pentru un produs decorativ cu o consistență mai uleioasă. Acest lucru este valabil chiar și pentru persoanele cu tenul gras și predispus la excesul de sebum.  Pe când vara este recomandat să aplici un BB Cream sau un fond de ten lichid, pentru evitarea efectului de mască. În plus trebuie să duci cont și de nuanța naturală a pielii- în sezonul cald aplică un fond de ten mai închis, iar în perioada rece  mai deschis.  

 

Cele mai populare fonduri de ten în funcție de textură și efectul dorit:

Lichid 

Produsul decorativ este potrivit pentru aproape toate tipurile de piele, asigură o distribuire comodă și uniformă. Nu usucă tenul și menține nivelul optim de umiditate în celule. Oferă o acoperire medie și lasă un efect natural. 

 

Stick

Maschează instantane toate petele pigmentare și ascunde toate imperfecțiunile tenului.  Asigură o acoperire uniformă și oferă o rezistență maximă. 

 

Cremă

Lasă un efect hidratant și oferă o acoperire ridicată. Nu încarcă excesiv pielea și este potrivit pentru sezonul rece al anului. 

 

Compact

Există două tipuri:

1. cremos- ideal pentru tenul matur sau uscat

2. pudră – poate fi utilizat și în calitate de pudră mai densă.

 

Acum poți realiza cu încredere un machiaj impecabil, potrivit pentru sezonul rece al anului, fără a afecta starea generală a tenului.