Eugen Iancu, unul dintre părinţii ai cărui copii au murit la Colectiv: „Pedepsele au venit prea târziu”

Eugen Iancu, unul dintre părinții ai cărui copii au murit la Colectiv, a comentat sentințele primite de primarul Cristian Popescu Piedone și foștii patroni ai clubului.

12 mai 2022, 15:37
Eugen Iancu, unul dintre părinţii ai cărui copii au murit la Colectiv: „Pedepsele au venit prea târziu”

Eugen Iancu nu înțelege de ce nu s-a schimbat nimic după incendiul de la Colectiv.  ”În primul rând mă bucur că avem un final și pentru noi e un moment de liniște. Putem să respirăm puțin acum. Cât de corecte sunt sau nu pedepsele, nu pot judeca. Știu doar că în urma acestui incendiu au murit 65 de oameni în centrul Bucureștiului nu în vreo bodegă…

EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, prima reacţie după condamnare: „Părinţii morţilor de la Colectiv să se bucure fericiţi, copiii lor au fost răzbunaţi. Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte!”

Nu mai spun câți răniți au fost. Dacă pedepsele au fost mari sau mici, numai Dumnzeu poate ști… Nu știm de ce încă mai iau foc clădirile publice, nu știm de ce mor oamenii arși… Nu mai știm de ce nu pot fi tratați arșii. Nici măcar după 6 ani nu au fost făcute câteva paturi”, a spus Eugen Iancu.

„Însă nu toți părinții victimelor care au decedat la Colectiv. Un părinte intrat în direct la B1 TV a declarat că nu înțelege de ce Piedone a fost trimis la pușcărie. Eu am un mare respect pentru omul ăsta. Nu înțeleg de ce a fost condamnat el. De parcă a luat toporul și i-a ucis el”, a spus omul.

Cristian Popescu Piedone, 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv SENTINŢA completă
Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Judecătorii Curții de Apel (CAB) i-au condamnat definitiv și pe foștii patroni ai clubului Colectiv.

Alin Anastasescu a primit 11 ani și 8 luni, Costin Mincu fost condamnat la 8 ani, iar Paul Gancea la 6 ani. La câteva minute după pronunțarea sentințelor, Eugen Iancu a subliniat că din păcate, tragedia de Colectiv nu a schimbat nimic. Amintim că Alex Iancu, fiul lui Eugen Iancu, se numără printre cele 65 de persoane care au murit în incendiul de la clubul Colectiv.