EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, prima reacţie după condamnare: „Părinţii morţilor de la Colectiv să se bucure fericiţi, copiii lor au fost răzbunaţi. Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte!”

Cristian Popescu Piedone a avut o primă reacţie, în direct, la România Tv, după condamnarea în dosarul Colectiv. Primarul sectorului 5 a fost condamnat, joi, definitiv, la patru ani de închisoare cu executare.

12 mai 2022, 14:45
EXCLUSIV Cristian Popescu Piedone, prima reacţie după condamnare: „Părinţii morţilor de la Colectiv să se bucure fericiţi, copiii lor au fost răzbunaţi. Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte!”

Cristian Popescu Piedone, prima reacţie după condamnare. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, definitiv, condamnarea patronilor clubului Colectiv, dar şi a primarului Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone: Nu sunt criminal. Şi la puşcărie tot primar voi fi

Citeşte şi Cristian Popescu Piedone, dezlănţuit înaintea sentinței în dosarul Colectiv: Pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei 7 ani de zile, nevinovat. Domne, nu sunt fată mare! 

„Nu am ce sa comentez, este decizia Instantei. Cu demnitate si cu puterea lui Dumnezeu imi voi duce crucea. Sunt neviunovat si voi o stiti. Proiectele mele vor continua. Sa aveti grija de baiatul meu. Cu siguranta fiul meu va candida la primarie. Voi lupta pentru a-mi demonstra nevinovatia. Ma voi consulta cu avocatii. Onoare si respect pentru oamenii care m-au judecat în real, pentru cetăţenii care m-au ales la un alt sector.

Nu sunt criminal. Toti primarii României trebuiesc condamnati. Am deschis cutia pandorei. Aveti grija, dragi primari. Sunt bărbat, am incredere in Dumnezeu si imi voi duce crucea. Îmi voi lua la revedere de la copii, de la nepoti, îi voi ruga să stea uniţi şi să mă aştepte. Nu voi renunta la lupta niciodata, decat cand voi muri. Merg cu capul sus. Inchisorile sunt pline de oameni nevinovati. Nu e bai. Si la puscarie tot primar voi fi.

Condamnarea mea nu le va invia copiii. Vor lua bani. Să se bucure de bani sănătoşi. Să se bucure fericiti dar nu este dreptate la adresa mea. Vor dormi linistiti, copiii lor au fost răzbunaţi. Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte, Dumnezeu să-i ierte. Sunt nevinovat. Când esti iubit de popor asta se întâmplă”, adeclarat Piedone în exclusivitate la România Tv.

Fostul edil al Sectorului 4, actual edil al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat, joi, definitiv, de magistrații CAB la patru ani de închisoare cu executare pentru abuzul în serviciu de care a fost acuzat de anchetatorii DNA și care a condus către cea mai mare tragedie postdecembristă.

„În temeiul art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL). În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) şi k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani.

În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. In baza art.72 Cp deduce perioada retinerii si arestarii preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015. În temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr. pen. achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. şi ped. de art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 (autorizaţia SC Noran Prompt SRL), fapta nefiind prevăzută de legea penală”, se arată în minuta deciziei.

Decizia este definitivă astfel că după predare și derularea procedurilor acesta va fi încarcerat în penitenciar unde va executa pedeapsa primită.

Procesul Colectiv s-a terminat în luna decembrie, iar judecătorii au amânat de mai multe ori luarea unei decizii în acest caz.

Citeşte şi Piedone, înainte de sentinţă: „Am spus tatăl nostru şi mi-am dat cu mir. Fiul meu va continua proiectele la primărie”