Eugen Neagoe, OPERAŢIE la INIMĂ timp de 5 ORE. Ce spune medicul care a realizat intervenţia chirurgicală

Eugen Neagoe a suferit o interventie chirurgicala dupa problemele din urma cu o luna. Antrenorul a suferit un stop cardiac la partida Dinamo - Universitatea Craiova si s-a descoperit ca sufera de o tahicardie ventriculara.

20 aug. 2019, 14:20
Eugen Neagoe, OPERAŢIE la INIMĂ timp de 5 ORE. Ce spune medicul care a realizat intervenţia chirurgicală

Eugen Neagoe a suferit o ablatie de tahicardie ventriculara, la Centrele Ares din Bucuresti. Antrenorul fusese diagnosticat cu aceasta afectiune in urma cu aproximativ o luna, cand a trecut printr-un stop cardiac, chiar in timpul unui meci al echipei Dinamo. La momentul respectiv, a fost resuscitat de echipajul de pe ambulanta si ulterior i-a fost montat un defibrilator cardiac.

Eugen Neagoe a rememorat momentele de dinaintea infarctului. Care erau obiceiurile antrenorului şi la ce trebuie să renunţe

Eugen Neagoe s-a adresat echipei medicale de la Centrele Ares pentru tratamentul tahicardiei, prin ablatie. Procedura, realizata de medicul grec Dimitrios Lysistsas – cel care l-a tratat si pe gimnastul Marian Dragulescu – a constat in realizarea unui studiu electrofiziologic, o „mapare” a actvitatii electrice a inimii si identificarea locului in care se produce anomalia electrica. Ulterior acest circuit anormal a fost „ars” prin ablatie. Interventia minim-invaziva s-a realizat endovascular, sub anestezie generala, fara durere sau disconfort pentru pacient. Procedura a durat aproximativ cinci ore.

Eugen Neagoe a făcut infarct la meciul Dinamo – Universitatea Craiova. Dezvăluirile apropiaţilor despre incident

„Suntem foarte multumiti de rezultatul acestei interventii, am reusit sa localizam sursa aritmiei si am ablatat-o. In urmatoarele saptamani il vom urmari si, daca artitmiile nu mai apar, Eugen Neagoe se poate intoarce la antrenamente” a declarat dr. Dimitrios Lysitsas.