Eugen Nicolaescu anunţă controale: Vom face audit în toate spitalele

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat marţi, într-o videoconferinţă la Guvern, că în scrisoarea de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) s-a convenit ca în toate spitalele din România să fie făcute audituri pe baza cărora să poată fi luate decizii pentru o reformă reală.

RomaniaTV.net
29 ian. 2013, 16:59
Eugen Nicolaescu anunţă controale: Vom face audit în toate spitalele

Eugen Nicolăescu a mai spus, la videoconferinţa cu prefecţii, preşedinţii de consilii judeţene, şefii de direcţii sanitare şi de case de asigurări de sănătate şi directorii de spitale, că în spitalele mari vor fi făcute audituri financiare, iar la celelalte unităţi, audituri interne, de către autorităţile care sunt ierarhic deasupra spitalelor.

Pe baza auditurilor, vom putea lua decizii. Vrem o reformă care să schimbe din temelii comportamente, atitudini. Vom intensifica acţiunile de control în toată ţara. (…) O să vă rog să daţi dovadă de transparenţă, de modestie„, le-a transmis ministrul Sănătăţii managerilor de spitale.

Nicolăescu le-a mai spus directorilor de spitale că a văzut în aceste unităţi personal cu foarte multă aroganţă şi a cerut ca respectivii să-şi schimbe atitudinea.

Sistemul sanitar românesc s-a autoperpetuat ca un fel de închisoare. Vă rog să umanizaţi sistemul, nu vă obişnuiţi să fiţi inumani„, a adăugat Nicolăescu.