Eugen Nicolicea: Preşedintele Iohannis a încălcat ultima decizie a CCR

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat ultima decizie a Curţii Constituţionale prin refuzul de a numi noii miniştri.

24 apr. 2019, 07:48
Eugen Nicolicea: Preşedintele Iohannis a încălcat ultima decizie a CCR

„După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu este prima dată când încalcă deciziile CCR şi a făcut-o din nou, (…) ultima decizie a CCR în care avea nişte obligaţii. Nu le-a respectat. (…) A încălcat ultima decizie a Curţii cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind remanierea miniştrilor”, a afirmat Nicolicea, la Parlament.

El a spus că preşedintele Iohannis a respins propunerile „pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia”.

Întrebat dacă ar trebui sesizată CCR, Nicolicea a precizat că acest lucru „urmează să decidă cei care au dreptul de a face sesizarea”.

Social-democratul a declarat că nu a auzit argumentele şefului statului privind respingerea propunerii sale la Ministerul Justiţiei.

Despre propunerile de interimari pentru cele trei portofolii, el a subliniat că premierul Viorica Dăncilă a respectat Constituţia.

Cu privire la o posibilă restructurare a Guvernului, Eugen Nicolicea a arătat că „restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională”.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că remanierea guvernamentală propusă de PSD este „un fel de farsă”, precizând că nu o acceptă „aşa cum a fost propusă”. Premierul Viorica Dăncilă îi propusese pentru Ministerul Justiţiei pe deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene – pe deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni – pe senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.