Eugen Nicolicea spune că procurorii care suspendă activitatea comit o infracţiune, pedepsită cu închisoarea sau amendă

Publicat: Marţi, 26 Februarie 2019 13:16 // Actualizat: Marţi, 26 Februarie 2019 13:16 // Sursa: romaniatv.net

Eugen Nicolicea, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, spune că procurorii care îşi suspendă activitatea în semn de protest faţă de OUG 7 comit o infracţiune, pedepsită cu închisoarea sau amendă.

Foto: adevarul.ro

„Referitor la recentele suspendări de activitate ale unităţilor de parchet, sunt câteva aspecte pe care nu le vede sau nu le spune nimeni. Am mai spus-o şi o repet, dubla măsură dăunează profund societăţii! A spune că legea este egală pentru toţi, însă a cere tratament diferenţiat este un exemplu tipic de standard dublu", afirmă Eugen Nicolicea într-un comunicat.

El precizează că legea română nu lasă loc de interpretări în ceea ce priveşte prevederile potrivit cărora „suspendarea activităţii unităţilor de parchet reprezintă infracţiune şi se pedepseşte ca atare".

„Astfel, potrivit articolului 181 al Legii 62/2011 a dialogului social, «prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului într-o unitate». Având în vedere că suspendarea temporară a activităţii înseamnă încetarea acesteia pe o terioadă de limp limitată, suspendarea colectivă şi voluntară, chiar temporară, se încadrează în definiţia grevei; articolul 202 specifică foarte clar că procurorii şi judecătorii nu pot declara grevă; la articolul 218 se precizează că declararea grevei cu încălcarea art.202 constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 lună la 1 an sau amendă", subliniază Nicolicea.

Deputatul PSD spune că, aşa cum statuează şi Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, orice persoană are dreptul la libertate de exprimare, acest drept incluzând libertatea de opinie şi libertatea de a primi sau a comunica informaţii ori idei, însă în cazul sistării activităţii, nu se poate vorbi despre comunicarea unor informaţii sau idei, ci pur şi simplu de refuzul de a mai presta o activitate.

„Nu ştiu ce este mai grav, necunoaşterea legii de către cei care ar trebui să o cunoască şi să o aplice sau încalcarea cu bună ştiinţă a acesteia de către cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii", mai declară Eugen Nicolicea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Eugen Nicolicea ordonanta toader protest magistraţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H