Eugen Teodorovici: Acordul României cu FMI şi CE continuă până în septembrie, când expiră efectiv VIDEO

Comisia Europeană este de acord cu continuarea acordului cu România, ceea ce înseamnă că acceptă măsurile prevăzute de noul Cod Fiscal, care aşteaptă să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care participă la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), organizată la Bruxelles, a vorbit, la România TV, despre aceste decizii importante.

14 iul. 2015, 16:15
Eugen Teodorovici: Acordul României cu FMI şi CE continuă până în septembrie, când expiră efectiv VIDEO

„Astăzi (marţi n.r.) în ECOFIN la întâlnirea miniştrilor de Finanţe, decizia a fost ca acordul cu România să continue până în septembrie, când expiră efectiv. Nu au fost discuţii concrete pe Codul Fiscal, ci doar această decizie pentru a continua acordul cu România. Comisia nu poate spune concret acest lucru, dar nu există decât două situaţii posibile, fie suntem în acord, fie în afara acordului. Atâta timp cât acordul continuă, implicit măsurile care sunt prevăzute în acordul fiscal sunt oarecum vizate de forurile europene. Îngrijorarea lor este aceea că impactul Codului Fiscal este unul care poate să ducă dincolo de angajamentele privind impactul fiscal, dar aşa cum a zis şi astăzi la reuniunea miniştrilor de Finanţe până la finalul acestui an, când facem impactul pe 2016, măsurile compensatorii identificate de noi vor duce la un deficit de sub 2 la sută sau cât mai aproape de ce noi ne-am angajat de Comisia Europeana”, a declarat, la România TV, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Atâta timp cât CE ţinând cont de ceea ce se întâmplă în Grecia a acceptat ca România să rămână în acord cu CE, eu nu văd niciun fel de motiv ca preşedintele să nu promulge acest Cod Fiscal„, a adăugat ministrul.

Pe 25 iunie, Eugen Teodorovici anunța că reprezentanții Comisiei Europene nu au ajuns la un acord cu autoritățile române în privința Codului Fiscal, dar vor decide în cadrul întâlnirii miniștrilor de Finanțe (ECOFIN) din 14 iulie care este stadiul acordului cu România.

Actualul acord al României cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană urmează să se încheie în luna septembrie a acestui an.

Citeşte şi ALDE îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să promulge Codul Fiscal