Eugen Teodorovici anticipează dezastrul pentru România: „Virgil Popescu și Adrian Câciu, principalii vinovați. Ministrul Energiei servește interese străine, nu are legătură cu domeniul pe care-l conduce”

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe din partea PSD, în „perioada Dragnea", anticipează dezastrul în România. 

25 aug. 2022, 14:47
Eugen Teodorovici anticipează dezastrul pentru România: „Virgil Popescu și Adrian Câciu, principalii vinovați. Ministrul Energiei servește interese străine, nu are legătură cu domeniul pe care-l conduce”

Teodorovici se așteaptă ca populația României să fie din ce în ce mai săracă. Fostul ministru crede că Guvernul ar putea ajunge să taie pensiile și salariile.

„Datoria României este imensă. Este grav. Legea spune că în situaţia asta trebuie să prezinte Guvernul un plan de măsuri în care să arate că pot reduce nivelul. Nimeni nu a arătat un asemenea plan. Datoria de 50% se putea evita pentru că în 2020 am avut o propunere de amendament la rectificarea bugetară care spunea că Guvernul nu are voie să depăşească nivelul de 40%. În situaţia contrară, trebuie să vină cu justificări, nu să facă ce vrea de capul lui. Cine a votat pentru acest amendament? Doar eu. Tot Parlamentul a votat împotriva pentru că actualul preşedinte al ţării a vorbit cu Ciolacu şi cu UDMR. Cu bună ştiinţă au lăsat ca Guvernele să treacă de 50%, iar pentru investitori înseamnă un semnal foarte rău.

România nu-şi va putea plăti datoriile. Este cea mai mare datorie de când Ceauşescu a achitat tot. Ne aflăm într-o situaţie delicată şi record. Suntem la un nivel istoric negativ. Cine să mai aibă încredere în România că lucrurile se vor stabiliza?”, a declarat Eugen Teodorovici, potrivit BZI.

 

Eugen Teodorovici: „Virgil Popescu servește interese străine”

 

Adrian Câciu și Virgil Popescu sunt în egală măsură vinovați pentru situația actuală din România, susține fostul ministru de Finanțe.

„Eu-l cunosc pe Popescu de mulţi ani. Nu are nicio legătură cu ţara şi cu domeniul pe care-l conduce. Serveşte nişte interese şi are un obiectiv de îndeplinit şi până atunci va sta în funcţie. Ordinul este ca el să rămână. Problema este în Finanţe. Nu ministrul Energiei stabilește o taxare la benzină sau energie.

Împreună, ministrul Energiei și Economiei, cei doi sunt la fel de vinovaţi pentru ce se întâmplă în România, în zona economică. Ministrul de Finanţe trebuie să simtă economia şi să vină cu soluţiile macroeconomice pentru a obliga Guvernul să aplice anumite acţiuni. Popescu nu va pleca pentru că are un obiectiv foarte clar de atins”, a mai transmis Eugen Teodorovici, pentru sursa citată.

Despre dezastrul din energie a vorbit de curând și fostul premier, Victor Ponta.