Victor Ponta: „În 2014 exportam energie, în 2022 importăm cea mai scumpă energie din Europa. Asta e ‘România lucrului bine făcut'”

Fostul premier Victor Ponta a realizat o radiografie dureroasă a societății românești, la șapte de ani de când zeci de mii de cetățeni au ieșit în stradă, furioși, pe fondul tragediei de la Clubul Colectiv. 

23 aug. 2022, 13:49
Victor Ponta: „În 2014 exportam energie, în 2022 importăm cea mai scumpă energie din Europa. Asta e ‘România lucrului bine făcut'”

Într-o postare publicată în social media, fostul șef al Guvernului României a făcut o comparație între anul 2015 cu 2022. Victor Ponta a avertizat că România a renunțat la independența energetică, cu Klaus Iohannis la butoane și „guvernele sale”. De asemenea, taxele au crescut, iar proiectele de investiții sunt la pământ.

Victor Ponta a profitat de ocazie și l-a ridiculizat pe Klaus Iohannis, președintele cu cel mai scăzut grad de încredere din ultimii 32 de ani, potrivit celor mai recente sondaje.

„Ca să înțelegeți de ce România are cea mai scumpă energie din Europa – deși în 2014 aveam excedent și exportam în alte țări; și aveam și cele mai mari proiecte de noi facilități de producție pe hidro, carbune, nuclear și energie verde). Dar acum avem ‘România lucrului bine făcut’. 

Mi-a trimis un prieten această știre și mi-a adus aminte ce mi-a spus în 2014: ‘dacă mai tot vorbești tu, Victor, de independență energetică, de salvarea Companiei Oltenia, de Grupurile 3 și 4 de la Cernavodă cu chinezii și de modernizările de la Hidroelectrica pe care ai scos-o din insolvență – să vezi ce pierzi tu Alegerile’!!! Ciudat prieten!

Și mi-am adus și eu aminte când vorbeam cu Teodorovici că am luat 90% din banii europeni și spuneam că o să ne ‘execute’ pentru asta! Sau că am plătit datoria la FMI, am mărit salarille și pensiile și am redus TVA și impozitul pe dividende; plus că am făcut deficit sub 1% și ne împrumutăm cu dobândă sub 2%! Trebuia să fim pedepsiți pentru asta și am fost! Și mi-am amintit și de alt prieten care mi-a spus că nu o să fac niciodată Comarnic – Brașov și că o să ‘plătesc’ scump încăpățânarea asta! Alt prieten ciudat!

 

Victor Ponta: „Acum importăm energie scumpă, mărim taxe, ne împrumutăm cu dobânzi enorme, am renunțat la toate proiectele de investiții”

 

Mă ‘bucur’, însă, că Dl Iohannis și cei 7 prim-miniștri care au venit după mine (3 PSD, 3 PNL și Cioloș USR) au învățat din ‘greșelile’ mele. Acum importăm energie scumpă, mărim taxe, ne împrumutăm cu dobânzi enorme, am renunțat la toate proiectele de investiții și au plecat și EXXOn din Marea Neagră.

Dar – acum e bine! Focile sunt fericite – românii tac și plătesc! Aleluia!”, a notat Ponta în social media.

Victor Ponta a ocupat funcția de premier în perioada 2012-2015. El și-a depus mandatul după ce zeci de mii de români au ieșit în stradă, în urma tragediei de la Colectiv.

Partidul AUR a derulat o campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis, în cursul acestui an. Peste două milioane de semnături au fost depuse la Parlament, de către George Simion și Claudiu Târziu.