Eugen Teodorovici anunţă plafonarea preţului la gazele naturale de la 1 ianuarie 2019

Publicat: Marţi, 18 Decembrie 2018 20:15 // Actualizat: Marţi, 18 Decembrie 2018 21:33 // Sursa: romaniatv.net

Ministrul Finanţalor, Eugen Teodorovici, a anunţat, începând de la 1 ianuarie 2019, o plafonare preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o măsură necesară pentru că, spune el, producătorii vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare decât preţul de producţie. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului.

Foto: facebook.com

Această măsură, potrivit ministrului, va proteja atât consumatorii casnici, cât şi firmele. "Este o măsură avută în vedere pentru a proteja atât consumatorii casnici, cât şi mediul economic. Din păcate, comportamentul unor companii din diferite sectoare de activitate ale economiei arată foarte clar un dispreţ faţă de ce înseamnă economia din România. Un comportament, desigur, în baza unor legi existente, dar un comportament, nu ştiu dacă pot să-l numesc imoral, dar incorect faţă de ce înseamnă economia din România, acolo unde aceste companii şi-au găsit, să spunem aşa, proiecte, dezvoltă proiecte (...) Prin diferite metode, fie, cum este cazul sectorului de gaze, prin aceste preţuri, prin diferenţe foarte mari între ce înseamnă preţ de producţie şi preţul final pe care consumatorul îl plăteşte", a spus ministrul.

Teodorovici susţine că producătorii de gaze vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare faţă de preţul de producţie, iar măsura plafonării va fi aplicată până la 28 februarie 2022.

"Preţul de achiziţie plătit de furnizori pentru gazele din producţia internă curentă, necesare pentru acoperirea consumului clienţilor finali, nu poate depăşi valoarea de 68 lei/MWh, indiferent de vânzător. Necesitatea adoptării acestei măsuri a rezultat din comportamentul incorect aplicat de producători, care vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare faţă de preţul de producţie. Unul dintre efectele măsurii este de a majora potenţialul de creştere a economiei în ansamblu", a spus ministrul.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Eugen Teodorovici gaze naturale plafonare pret gaze naturale pret gaze naturale
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 dec 09:24
Răspunde | Votează email 0 email
Cetatean
Probabil ca este cea mai buna decizie politica din ultimii 29 de ani!
Rezervele nationale trebuiesc folosite pentru dezvoltarea si bunastarea poporului roman si nu a Austriei!
Finlanda are un sistem de protectie a populatiei prin acordarea energiei electrice si termice gratuita!
Romania trebuie sa urmeze exemplu si sa controleze cel putin pretul energiei electrice si termice!
Noi Romanii avem nevoie de acest lucru cel putin 20 de ani de acum pina cand energia alternativa va fi accesibila oricarui cetatean,.Felicitari acestui guvern care a pus piciorul in prag si stie ca Romania are nevoie de asemenea reforme.
Avem compania nationala a gazului care ar trebui sa preia tot ce inseamna explorare de gaze!
Afara cu OMV care nu face decat sa distruga sistemul national de energie!
Consuma gazul la centrala de la Brazi la pret de producator!
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H