Eugen Teodorovici: Bugetul va fi aprobat marţi în Guvern. Este un buget revoluţionar

Publicat: Sâmbătă, 02 Februarie 2019 15:23 // Actualizat: Sâmbătă, 02 Februarie 2019 15:27 // Sursa: romaniatv.net

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a declarat sâmbătă că proiectul de buget va fi aprobat marţi în Guvern şi trimis în aceeaşi zi Parlamentului. Ministrul susţine că este „un buget revoluţionar“ şi anunţă că ordonatorii principali de credite vor trebui să primească aprobare de la ministrul Finanţelor pentru fiecare cheltuială, iar dacă nu se conformează vor fi amendaţi.

„Marţi este propunerea de a discuta şi a aproba în Guvern bugetul. Pe data de 5 seara, după-amiaza, va fi trimis în Parlament bugetul. Temerile înţeleg că există, dar sunt nejustificate. Dacă punem prea mult, de ce punem prea mult. Dacă punem prea puţin, de ce punem prea puţin“, a declarat Eugen Teodorovici la Digi24, potrivit News.ro.

Ministrul Finanţelor a susţinut că „este o propunere de buget revoluţionară“.

„Este o alocare financiară care sprijină foarte mult sectoare precum sănătatea şi educaţia. Este prima oară după revoluţie când nu mai suntem obligaţi să asigurăm sume de transfer de la bugetul de stat către zona de pensii. Este iarăşi efectul acelei măsuri extrem de bune pe care Guvernul a adoptat-o: transferul de contribuţii de la angajator la angajat”, a adăugat el.

Totodată, Eugen Teodorovici a anunţat că ordonatorii principali de credite vor trebui să primească aprobare de la ministrul Finanţelor pentru fiecare cheltuială, iar dacă nu se conformează vor fi amendaţi.

„Tot o prevedere pusă în lege, cred că pentru prima oară şi asta, când ministrul de Finanţe va analiza solicitarea fiecărui ordonator principal de credite, atunci când se solicită deschideri pentru căi de angajament şi de plăţi. Adică fiecare cheltuială va fi analizată: se justifică, rămâne, nu se justifică, este tăiată. Amenzi: dacă nu se respectă de ministere sau agenţii acest lucru, atunci amenzile pot varia între 50 şi 100 de mii de lei pe fiecare ordonator principal de credite“, a spus ministrul.

Citește și: BUGET 2019. Pensii, salarii şi indemnizaţii mai mari, dar şi renunţarea la alte stipendii sociale. Cine câştigă, cine pierde

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget 2019 Eugen Teodorovici vot buget 2019
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H