Eugen Teodorovici, cap de listă la PSD pentru Senat. Contestatarul lui Ciolacu candidează la parlamentare de pe o poziţie neeligibilă

Eugen Teodorovici este primul pe lista PSD Tulcea pentru Senat, însă nu este vorba despre un loc eligibil. Fostul ministru de Finanţe a anunţat că acest lucru îl motivează.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 06:55
Eugen Teodorovici, cap de listă la PSD pentru Senat. Contestatarul lui Ciolacu candidează la parlamentare de pe o poziţie neeligibilă

Teodorovici le-a mulţumit membrilor organizaţiei PSD Tulcea pentru că au avut încredere să-l desemneze pe prima poziţie de candidat pentru Senatul României.

„Chiar dacă, din algoritmul de calcul stabilit ca urmare a rezultatului PSD Tulcea la alegerile locale, nu avem alocat un post de senator pe o poziție eligibilă, acest lucru mă motivează și mai mult in #LUPTA mea pentru TOȚI aceia pe care am înțeles să-i reprezint cu demnitate și responsabilitate în #Parlamentul și #Guvernul României.

Mulțumesc colegilor mei din Organizația #PSD #Tulcea pentru #ÎNCREDEREA de a-mi acorda astăzi votul pentru desemnarea pe…

Posted by Eugen Orlando Teodorovici on Monday, October 19, 2020

Pandele: Teodorovici a zis că nu-i dă bani lui Firea, îi dă el altceva. Când mă întâlnesc cu el, îl muşc de ureche. Îl regret pe Vadim

Florentin Pandele a declarat la România TV că Teodorovici nu a vrut să îi dea bani Gabrielei Firea, susţinând că îi va da altceva. De asemenea, acesta a vorbit şi despre bărbaţii politici care au încercat doar să o faulteze pe Firea.

Eugen Teodorovici a răbufnit la adresa lui Ciolacu: „S-a făcut PREŞ! PSD, trezeşte-te, până nu devii ISTORIE!”

Eugen Teodorovici a avut o primă reacţie după ce PSD nu a reuşit să întrunească cvorum pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură. Fostul ministru de Finanţe i-a transmis lui Marcel Ciolacu că s-a făcut „preş” în faţa guvernului PNL.

La congresul PSD, organizat pe 23 august, Eugen Teorodovici a candidat împotriva lui Marcel Ciolacu, la acea vreme lider interimar al PSD. Înaintea alegerilor din interiorul partidului, fostul ministru al Finanţelor l-a contestat în instanţă pe Ciolacu.

Teodorovici a trimis o adresă către Tribunalul Bucureşti şi Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în care explică faptul că a fost aleasă o conducere legitimă a partidului în Congresul extraordinar din 29 iunie 2019, anume Viorica Dăncilă – preşedinte, Eugen Teodorovici – preşedinte executiv şi Mihai Fifor – secretar general. Acesta mai precizează că Dăncilă şi Fifor au demisionat pe 29 noiembrie 2019, însă el rămâne în continuare preşedinte executiv al PSD.

Eugen Teodorovici rupe tăcerea la o zi după Congresul PSD: „Merg înainte, PSD va fi liber”