Eugen Teodorovici: Guvernul nu poate emite ordonanţe de urgenţă, nefiind echipa completă

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a declarat joi că Guvernul nu se poate întruni în şedinţe şi nu poate nici să emită ordonanţe de urgenţă, având în vedere că echipa este incompletă.

05 sept. 2019, 10:49
Eugen Teodorovici: Guvernul nu poate emite ordonanţe de urgenţă, nefiind echipa completă

„Putem avea (şedinţă, n.r.) doar dacă echipa guvernamentală este completă. Eu, totuşi, stau şi mă întreb şi – sincer vă spun, dincolo de orice fel de zonă politică – cred că este o dovadă de iresponsabilitate să laşi un guvern, indiferent care ar fi acela, fără instrumentul de a legifera. Dacă – Doamne fereşte! – se întâmplă astăzi o calamitate şi pentru a rezolva o problemă punctuală este nevoie de un act normativ la nivel de legislaţie primară, adică ordonanţă de urgenţă, nu se poate emite o ordonanţă de urgenţă. Mai mult, nu se poate emite nici măcar o hotărâre de guvern, pentru că Guvernul nu poate funcţiona. Deci, este – zic eu – din păcate, o dovadă de iresponsabilitate a celor care încă ţin acest guvern nefuncţional”, a arătat ministrul, într-o declaraţie acordată presei.

Teodorovici a mai precizat că PSD va decide dacă prim-ministrul va supune votului în Parlament o restructurare a Guvernului.

„Aici este decizia partidului, dar cred că trebuie să analizăm foarte atent, aşa, ca la carte, şi cum aşteaptă românii, ambele variante: ce înseamnă o remaniere, ce înseamnă o restructurare a Guvernului, pentru că lumea aşteaptă o echipă guvernamentală foarte activă, în principal. A rămas puţin timp până la finalul mandatului nostru, ca Guvern, dar eu spun că se pot face foarte multe lucruri într-un singur an. Dar e nevoie de o echipă activă, energică, determinată şi completă, mai ales. (…) Nu am avut niciodată şi nu am de ce să am emoţii. Aş putea să am emoţii, eventual, dacă ar veni o guvernare iresponsabilă, cum este cea care se prefigurează, cel puţin în mintea unora, formată din PNL, USR şi poate alţii”, a precizat Teodorovici.

Citeşte şi: Ministrul Finanţelor, noi informaţii despre urmărirea fiscală a românilor din străinătate