Eugen Teodorovici: Impozitul pe venit va trece integral la nivelul comunităţilor locale

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, la Palatul Parlamentului, că va fi dată o OUG prin care impozitul să treacă integral la nivelul comunităţilor locale, decizie care va fi luată înainte de calcularea bugetului pe 2019.

RomaniaTV.net
03 oct. 2018, 12:07
Eugen Teodorovici: Impozitul pe venit va trece integral la nivelul comunităţilor locale

Întrebat, miercuri la Parlament, dacă va fi dată OUG pentru măsura prin care 100% din impozitul pe venit va merge la unităţile administrativ-teritoriale (UAT), Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ.

„Este o măsură pe care noi o avem în Programul de Guvernare prin care impozitul să treacă la comunităţile locale. Va fi o ordonanţă de urgenţă. Decizia va fi luată înainte de a fi făcut bugetul pe 2019″, a declarat ministrul Finanţelor, miercuri la Parlament, potrivit Mediafax.

De asemenea, ministrul de Finanţe a precizat că va avea loc o discuţie privind repartizarea sumelor între consilii judeţene şi celelalte comunităţi locale.

„Este o decizie pe acea formulă din această sumă pentru a vedea cum se repartizează între consiliile judeţene şi celelalte comunităţi locale”, a mai spus Teodorovici, precizând că ordonanţa va fi dată la sfârşitul lunii octombrie sau cel târziu la începutul lunii noiembrie.