Eugen Teodorovici: „Pensionarii să voteze PSD şi garantăm creşterea pensiilor. Am o propunere pe care o voi discuta cu colegii din PSD”

Fostul Ministru de Finanţe Orlando Teodorovici a participat vineri seară, la România TV, la o dezbatere pe tema creşterii pensiilor şi a salariilor. Teodorovici a susţinut că există soluţii concrete pentru creşterea pensiilor încă din ianuarie şi i-a îndemnat pe pensionari să voteze PSD la alegerile din 6 decembrie, ca acestea să fie puse în practică.

20 nov. 2020, 21:01
Eugen Teodorovici: „Pensionarii să voteze PSD şi garantăm creşterea pensiilor. Am o propunere pe care o voi discuta cu colegii din PSD”

Eugen Teodorovici

, fost ministru al Finanţelor în guvernarea PSD, afirmă că nu s-a plâns niciodată de lipsa fondurilor bugetare, deoarece treaba ministrului este să găsească soluţii pentru colectarea şi atragerea acestor fonduri şi oferă câteva soluţii concrete pentru ieşirea României din criza economică.

„Nu este vorba de ce propunem noi, ci de legea pensiilor, adoptata de parlament. Nu cred ca m-ati auzit vreodata pe mine, ca ministru de Finante, ca nu am bani. Rolul ministrului este sa caute solutii pentru a colecta acesti bani.

Nu trebuie sa-i lovim pe cei mai loviti de soarta, pentru ca pensionarii au venituri mici. Solutii sunt si ideea este sa stam la masa toti si sa gasim aceste solutii in beneficiul romanilor.

Fabrica Dacia produce aproximativ 1400 de masini pe luna. Ce oprea statul sa zica ca cumpara toate aceste masini, pentru ca dupa aia sa se ingrijeasca sa le duca in zona publica?

Uitati, ministerul Fondurilor Europene cumpara masini de la alt producator. De ce nu cumpara doar de la cele doua firme producatoare din Romania? Atata timp cat doar o institutie publica cumpara de la alt producator, Romania pierde.”, a spus Teodorovici la RomaniaTV.

Eugen Teodorovici are soluţia pentru creşterea pensiilor

Pensiile speciale vor fi taiate de PSD, va spun eu. PDL a taiat din veniturile romanilor, din salarii 25% si ati incercat si din pensii. Nu m-ati auzit vreodata sa spun ca nu sunt bani, am facut in asa fel incat sa fac rost de acesti bani. Am semnat 35 de proiecte mari, 4 miliarde de lei, pe langa actualul ministru, care a semnat 17. Romanii pot face aceasta analiza comparativa.

Trebuie inteles exact cine sustine legea 127 si cine aplica preferential. Pensionarii, ca sa nu mai stea in instanta, pot vota PSD pe 6 decembrie si noi garantam aplicarea legii pensiilor, cu crestere de 40%.

Am sa fac o propunere pe care am mai facut-o si am fost acuzat ca e greu de aplicat. Avem pensionari pe care varsta nu-i ajuta sa vada acea recalculare. De ce nu stabilim forfetar ca fiecare pensionar sa primeasca suma rezultata in urma recalcularii. Cand se face recalcularea, daca ii revenea mai putin, i se compenseaza, daca i s-a dat mai mult, i se ajusteaza. Se pot da sub forma de vouchere eventual, care sunt cheltuite tot in piata interna, ca nu pleaca pensionarii in vacante in Grecia sau mai stiu eu unde. O sa discut cu colegii din PSD sa includem si aceasta propunere.

Din pacate, este o noua minciuna marca PNL ca nu vor fi taieri de salarii. Vor fi taieri sau ajustari, cum le zic ei.”, a încheiat Teodorovici.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Trecem printr-o criză economică. Creşterea pensiilor va fi aplicată de când va fi adoptat bugetul”