Eugen Teodorovici îi răspunde ministrului de Finanţe: Sunt Al Capone aşa cum domnul Cîţu este şeful FBI. Nu ştie să citească un buget

Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanţe, a răspuns joi acuzaţiilor suiccesorului său, Florin Cîţu, care l-a comparat cu Al Capone susţinând că a avut două tipuri de buget. Teodorovici spune că este Al Capone ”aşa cum domnul Cîţu este şeful FBI” şi îl acuză că ”nu ştie să citească un buget”.

14 nov. 2019, 13:59
Eugen Teodorovici îi răspunde ministrului de Finanţe: Sunt Al Capone aşa cum domnul Cîţu este şeful FBI. Nu ştie să citească un buget

„Sunt Al Capone, cum domnul Cîţu este şeful FBI. Îmi exprim profunda dezamăgire şi mâhnire că domnul Câţu nu ştie să citească un buget”, a declarat Eugen Teodorovici.

El a oferit mai multe date pentru a clarifica „discuţia despre gaura din bugetul României”, invocată de Cîţu.

„Dacă luăm pe 2019, avem 21,7 miliarde venituri estimate, iar cheltuieli de 21 miliarde de lei, ceea ce arată că nu există nicio gaură”, a precizat Teodorovici.

Referitor la veniturile colectate de ANAF, Teodorovici a declarat că există o depăşire cu 12,2%.

„Au fost colectate venituri cu 24 miliarde de lei mai mult decât în 2018, încasările sunt mai mari decât în 2018, iar raportat la programul de încasări se înregistrează o nerealizare de 8,3 miliarde de lei”, a mai precizat Teodorovici.

El a susţinut că actualul ministru de Finanţe s-a împrumutat cu 2,5 miliarde de lei, costurile de împrumut au fost mai mari decât atunci când eram el ministru.

„Cîţu a reuşit ca leul să fie la un minim itoric, iar efectele se vor regăsi în economie. Fac apel la domnul Orban, domnul Cîţu să se abţină de la ieşirile publice, pentru că nu fac decât să se reflecte în economie”, a afirmat Teodorovici.

Florin Cîţu a declarat joi, în prima sa conferinţă de presă ca ministru de Finanţe, că, în ultimii trei ani, economia României a fost condusă după două bugete, unul prezentat în Parlament şi altul pentru finanţarea baronilor locali, exact metoda folosită de Al Capone, care avea un registru pentru Fisc şi unul pentru el. Ministrul Finanţelor susţine că totul a fost premeditat şi a anunţat că va sesiza instituţiile abilitate pentru acuzaţia de grup infracţional organizat.

Citeşte şi:Cîţu: România, condusă în ultimii ani cu două bugete, pe modelul Al Capone. Sesizăm organele penale pentru grup infracţional organizat