Eugen Teodorovici vrea să limiteze dreptul la muncă în străinătate al cetăţenilor români

Publicat: Marţi, 27 Noiembrie 2018 15:02 // Actualizat: Marţi, 27 Noiembrie 2018 17:41 // Sursa: romaniatv.net

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, propune ca cetățenii europeni să poată munci doar 5 ani într-o țară din UE, iar apoi să își caute de lucru în altă țară. El motivează că că astfel ar fi echilibrate diferențele de dezvoltare dintre regiuni.

Foto: facebook.com

Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul unei dezbateri la Palatul Parlamentului.

"Eu am ridicat problema asta și la nivelul colegilor mei, miniștrii de finanțe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învățăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci și întărești partea de Vest și lași restul de Europă din fel de fel de condiții, în afară", a spus ministrul Finanțelor, citat de Hotnews.ro.

Eugen Teodorovici propune limitarea dreptului la muncă în străinătate.

”În ce sens? Iar văd știri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie același ca și timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ți reînnoiești dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Așa, dacă ajunge în Germania și tot primește drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croația, România de unde a plecat. Maxim 5 ani și, la revedere, să te duci în altă țară să îți cauți loc de muncă", a explicat Teodorovici.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
28 nov 10:16
Răspunde | Votează email 1 email
Mihai
Asta e nebun? Pana cand mai continua PSD cu actiuni impotriva poporului? Cat mai putem sa ii supartam ca neam pe aceste lepre?
1
EUR
4.7537
RON
16 Oct
noapte 8 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H