Eugen Tomac a fost reales în funcția de președinte al PMP

Europarlamentarul Eugen Tomac a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), de către cei 708 delegați cu drept de vot care au participat la Congresul extraordinar al PMP ce s-a ținut la Palatul Parlamentului.

25 mart. 2023, 17:35
Eugen Tomac a fost reales în funcția de președinte al PMP

Eugen Tomac a primit 705 voturi „pentru”, unul „împotrivă”, iar alte două voturi au fost anulate, au anunțat organizatorii.

Eugen Tomac s-a declarat încântat de rezultatul obținut și a spus că primul obiectiv al partidului este ca în perioada următoare să creeze un „bloc de dreapta” pentru a oferi ţării o alternativă.

Citește și Eugen Tomac, solicitare pentru Klaus Iohannis: CSAT trebuie convocat rapid, după declarațiile Maiei Sandu

„Sunt onorat şi, în acelaşi timp, simt această responsabilitate pe care o avem împreună de dus mai departe. Vă asigur că voi face tot ceea ce trebuie pentru ca partidul nostru să se consolideze, să reuşească să-şi atingă toate obiectivele pe care şi le-a propus pentru anul 2024, un an plin de provocări, cu patru rânduri de alegeri. Primul obiectiv este să reuşim să creăm acel bloc necesar de dreapta pentru a oferi ţării o alternativă. Şi, evident, următorul obiectiv este să revenim în Parlament cu o echipă de oameni capabili să reprezinte interesele României şi, evident, să dăm viitorul preşedinte al ţării”, a declarat Eugen Tomac.

Eugen Tomac: „Ne-am pregătit foarte prost pentru Schengen”

Europarlamentarul a vorbit și despre faptul că România s-a pregătit foarte prost pentru aderarea la Schengen, precizând că principalul responsabil este șeful statului. El a menţionat că Austria putea fi convinsă că voteze pentru intrarea ţării noastre în Schengen.

“Haideţi să vă explic cum este cu Schengen. Convingerea mea este că ne-am pregătit foarte prost, nu pe bancheta din spate, cum ne spune Ciolacu, nu. Ne-am pregătit foarte prost şi principalul responsabil, îi place sau nu, este cel care conduce România pentru că noi îndeplinim aceste criterii de aderare din 2010. din 2011. Sunt 12 ani de când România a investit şi investeşte constant pentru a se bucura de piaţa unică europeană, care înseamnă libera circulaţie a persoanelor şi libera circulaţie a mărfurilor. Cum nu le pasă şi nu discută despre integrarea noastră în zona euro şi o să vă explic ce înseamnă să fii în afara zonei euro, înseamnă credite scumpe şi bani mai mulţi pe umerii românilor. Nu şi-au făcut temele pe chestiunea Schengen. M-am prins din prima că odată ce suntem decuplaţi de Croaţia, există premisa ca în Consiliul JAI să ne trezim cu acest blocaj. Vreau să se ştie foarte clar, Austria putea fi convinsă, Austria nu avea voie să ne blocheze, dar pentru asta nu stai şi te uiţi pe geam şi te întrebi oare se vor răzgândi sau nu, ci acţionezi. Şi nu acţionezi la Viena, ci acţionezi la Berlin, la Paris pentru că acolo sunt greii Europei. Nu aveam nevoie de această umilinţă pe care ne-a vărsat o în curte Austria”, a declarat Eugen Tomac, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PMP.

Citește și Zi crucială pentru România. Ce se întâmplă cu aderarea la Schengen. Eugen Tomac: „Dacă astăzi nu se decide un calendar exact și nu se ajunge la un compromis cu Austria și Olanda, situația rămâne neschimbată”