Eugen Tomac: Am strâns peste 500.000 de semnături pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

Partidul Mişcarea Populară a strâns peste 500.000 de semnături pentru proiectul legislativ care vizează revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, campania va continua câteva săptămâni, iar în sesiunea din toamnă legea va fi pusă pe ordinea de zi, a anunţat vineri preşedintele PMP, Eugen Tomac.

RomaniaTV.net
24 aug. 2018, 13:55
Eugen Tomac: Am strâns peste 500.000 de semnături pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi

„Am reuşit să strângem peste 500.000 de semnături din întreaga ţară. Cele mai multe semnături am reuşit să le strângem în municipiul Bucureşti, dar avem judeţe precum Arad, Argeş, Iaşi şi multe altele unde s-au strâns zeci de mii de semnături, în general în comunităţi unde lumea e nemulţumită de activitatea primarilor. Vom continua această campanie încă nişte săptămâni şi vrem ca în sesiunea din această toamnă – şi vom face o invitaţie oficială atât PNL cât şi USR să susţină în Camera Deputaţilor demersul nostru – să cerem ca această lege să fie pusă pe ordinea de zi şi votată”, a declarat Tomac, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că iniţiativa legislativă îşi va continua traseul în Parlament, unde va solicita oficial sprijinul PNL şi USR pentru acest proiect, susţinere care va veni şi prin strângerea de semnături de la populaţie.

„Am strâns semnături pentru a informa populaţia cu privire la acest subiect, pentru a le cere cetăţenilor sprijin pentru acest demers politic important şi vom merge cu camionul de semnături pe care le-am strâns până acum la tribuna Parlamentului, exact acolo ne vom instala, pentru a prezenta care este suportul real pentru acest subiect care e de interes”, a susţinut Tomac.

Potrivit acestuia, iniţiativa legislativă a fost lansată în 2015 şi respinsă în Parlament, după ce guvernele Cioloş şi Grindeanu au avizat negativ proiectul.

Preşedintele PMP a mai spus că partidul său a depus din nou proiectul în Parlament şi speră ca până la finalul anului să fie adoptat.