Eugen Tomac, despre un posibil lockdown după parlamentare: Sper ca de Crăciun să avem măcar o zi pentru a ne bucura de sărbătoare

Eugen Tomac, preşedintele PMP, îşi doreşte ca de sărbători românii să aibă măcar una sau două zile la dispoziţie pentru a se bucura alături de cei dragi. Declaraţia a fost făcută în contextul în care sunt zvonuri că după alegerile parlamentare România va intra în lockdown.

23 nov. 2020, 13:50
Eugen Tomac, despre un posibil lockdown după parlamentare: Sper ca de Crăciun să avem măcar o zi pentru a ne bucura de sărbătoare

Eugen Tomac

spune că fiecare român trebuie să se bucure de sărbătoarea Crăciunului alături de cei dragi, măcar o zi sau două.

Eugen Tomac: Crăciunul trebuie sărbătorit de fiecare român

„Sper ca de Crăciun să avem măcar o zi, două la dispoziţie pentru a ne bucura din plin de această sărbătoare. Sunt adeptul ideii de a păstra restricţiile, dar Crăciunul trebuie sărbătorit de fiecare român. Chiar dacă cu mască, cu distanţare, o zi pe an ar trebui să ne bucurăm de această sărbătoare importantă. Primul lucru pe care trebuie să îl facem după alegeri este să începem o testare masivă. Avem nevoie de o radiografie serioasă a răspândirii virusului la nivelul ţării”, a spus Eugen Tomac la DC NEWS.

Reamintim că din 9 noiembrie masca a devenit obligatorie pe tot teritoriul ţării, au fost instituite restricţii de circulaţie şi declaraţie pe proprie răspundere noaptea, cursurile în învăţământul preuniversitar să se desfăşoare online, reuniunile şi petrecerile publice sau private, în spaţii închise sau deschise, au fost interzise, magazinele se închid la ora 21;00, iar pieţele care se află în spaţii închise şi-au suspendat activitatea.

Farmaciile, benzinăriile şi operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară. Măsurile  sunt valabile 30 de zile.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 23 noiembrie 2020. Scade numărul cazurilor noi de Covid 19, dar rata îmbolnăvirilor este de 42,33%

Incidenţa coronavirus 23 noiembrie. Bucureştiul a ajuns la rată de infectare de peste 6.6. Situaţie gravă în Ilfov

La nivelul judeţelor, cea mai mare incidenţă COVID-19 rămâne în Sibiu, judeţ care se menţine în jurul valorii de 9.

Pe locul doi găsim judeţul Ilfov, care a ajuns la o incidenţă de 8.13 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Incidenţă mare a cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile la mia de locuitori avem şi în judeţul Alba (6.12), Braşov (7.19), Cluj (7.09), Constanţa (6.82).

Bucureştiul a raporat 1.307 cazuri noi COVID-19, iar rata de infectare a ajuns în Capitală la 6.61 cazuri la mia de locuitori.

Niciun judeţ nu mai este „verde”.