Eugen Tomac: „O carantină parţială se poate lua în calcul, inclusiv restricţii de circulaţie”

Liderul PMP, Eugen Tomac, crede că restricțiile de circulație în timpul nopții, telemunca și limitarea contactului la cel mult patru-șase persoane sunt măsuri ce pot fi luate în calcul de autorități, pentru a combate pandemia Covid-19, conform Rfi.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 08:41
Eugen Tomac: „O carantină parţială se poate lua în calcul, inclusiv restricţii de circulaţie”

„Cred că o carantină parțială se poate lua în calcul în România. Totuși, să punem accent pe responsabilizarea cetățenilor, pentru că oricât de mult statul ar încerca să limiteze din drepturi și să impună restricții în ceea ce privește activitatea unor industrii, dacă nu va exista responsabilitate din partea cetățenilor, toate aceste măsuri riscă să fie luate în zadar și doar să afectăm și mai mult economia.

În primul rând, să limităm contactul între noi la maxim patru-șase persoane, astfel încât să putem combate. Acolo unde nu este nevoie să se prezinte cetățenii la birou, să se introducă telemunca și în instituții și în mediul privat și bineînțeles că în industriile unde nu se poate opri producția, să se introducă reguli extrem de stricte și cine nu le respectă să fie sancționat.

Inclusiv restricții de circulație pe vreme de noapte, pentru că este esențial în această perioadă să luăm cât mai multe măsuri, echilibrate, pe de o parte, pentru a nu prăbuși cu totul economia, pe de altă parte, pentru a diminua cât se poate de mult răspândirea Covid-19. Nu în ultimul rând, Guvernul are o sarcină extrem de importantă, să acceseze toate instrumentele pe care le pune la dispoziție UE, pentru a salva locurile de muncă”, a declarat Tomac pentru sursa citată.

Citeşte şi: Guvernul analizează noi măsuri după explozia cazurilor COVID-19: carantinarea pe zone, restricţionarea traficului pe timp de noapte