Eugen Tomac, dezlănţuit la adresa lui Serghei Lavrov, ministrul de externe rus: „Minte ca un porc, vorbeşte ca Beria pe vremuri”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac, fost preşedinte al partidului înfiinţat de Traian Băsescu, l-a atacat dur pe ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, după declaraţiile făcute de acesta la sfârşitul întrevederii avute joi, în Antalia, cu omologul ucrainean Dmito Kuleba.

10 mart. 2022, 18:14
Eugen Tomac, dezlănţuit la adresa lui Serghei Lavrov, ministrul de externe rus: „Minte ca un porc, vorbeşte ca Beria pe vremuri”

Serghei Lavrov a declarat joi, după întâlnirea cu Dmitro Kuleba, că atacul asupra unei maternităţi din Mariupol (Ucraina), s-a petrecut după ce clădirea fusese ocupată de forţele ucrainene şi înăuntru nu se aflau pacienţi.

„Lavrov minte ca un porc! Nu a răspuns la nicio întrebare și vorbește precum Beria pe vremuri. Această haită de criminali trebuie să răspundă în fața justiției internaționale!

Tupeul și propaganda rusă nu mai țin! Armata Roșie a invadat fără niciun motiv o țară liberă și omoară oameni nevinovați, inclusiv copii!!!”, a scris Eugen Tomac, joi, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Cum arată orașul Mariupol după bombardamente. Imagini din satelit cu dezastrul produs de ruşi în oraşul-port

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a mai declarat joi, după discuţiile avute cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba în Antalia (Turcia), că Occidentul se comportă periculos şi că operaţiunea militară a Rusiei în Ucraina se desfăşoară conform planului, transmite Reuters.

În conferinţa de presă de la finalul întâlnirii, Lavrov a spus că Occidentul creează în regiune un pericol care va persista mulţi ani, şi că aceia care furnizează arme în Ucraina şi mercenarilor de acolo ‘ar trebui să înţeleagă că vor purta responsabilitatea acţiunilor lor’.

‘Aceste ţări creează un pericol colosal, inclusiv pentru ele însele’, a insistat el, evocând în special livrările de rachete aer-sol portabile şi riscul utilizării lor împotriva ‘aviaţiei civile’. ‘Unde vor merge aceste mii de sisteme aer-sol portabile este o întrebare pe care le-o punem colegilor noştri din UE’, a adăugat ministrul rus.

Citeşte şi: Război în Ucraina: Ruşii au ajuns la marginea Kievului şi pregătesc asaltul decisiv