Eugen Tomac, în SUA: „Avem nevoie de mai multă securitate” VIDEO

Eugen Tomac a fost invitat de onoare al Partidului Republican din SUA și s-a întâlnit cu mai mulți oficiali. A avut loc chiar și o întâlnire între președintele PMP și Reince Priebus fostul șef al cabinetului de la Casa Albă.

RomaniaTV.net
04 mai 2019, 18:34

Președintele PMP a precizat că a discutat cu oficialii de peste ocean despre alegerile europarlamentare din 26 mai, precum și despre „chestiuni ce țin de securitatea în regiunea Mării Negre și rolul României în acest sens, dar și impactul pe care îl va avea Brexit-ul asupra evoluției situației politice din Europa”. Printre oficialii cu care Eugent Tomac a discutat, s-a numărat și Reince Priebus fostul ăreședinte al Partidului Republican în perioada 2011-2017.

„Zilele acestea mă aflu la Washington, la invitația partenerilor noștri din Partidul Republican din SUA. Delegația PMP pe care o conduc a avut o serie de întâlniri cu oameni politici, congresmeni și senatori republicani, alături de care am discutat elemente esențiale ce vizează alegerile europarlamentare din 26 mai.

Am trecut în revistă, cu acest prilej, chestiuni ce țin de securitatea în regiunea Mării Negre și rolul României în acest sens, dar și impactul pe care îl va avea Brexit-ul asupra evoluției situației politice din Europa.

Am vorbit, de asemenea, despre importanța relației Washington-Bruxelles-București și nevoia ca aceasta să fie mult mai dinamică, în parametrii Parteneriatului Strategic pentru secolul XXI, semnat între România și SUA, în septembrie 2011, de către Președintele Băsescu și Președintele Obama.

De asemenea, am discutat despre situația R. Moldova, care, în continuare, traversează o criză politică și nu poate, la două luni după alegerile parlamentare, să desemneze un guvern. Bineînțeles, am spus și la Washington ce spunem și aici: viitorul R. Moldova nu poate fi decât Unirea cu România.

Pentru a apăra democrația, libertatea și statul de drept, valori ce stau la baza Uniunii Europene, avem nevoie de mai multă securitate, iar acest lucru îl poate garanta doar Statele Unite.

De aceea, relația dintre SUA și Uniunea Europeană este unică și trebuie să rămână specială și solidă pe toate palierele.

Împreună, pentru un viitor comun UE-SUA. Împreună, „Uniți în Europa”!”, a scris Eugen Tomac