Eugen Tomac: „Liviu Dragnea nu voia să plece ca prostul din politică, a plecat cu duba”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă că politicianul cel mai slab al anului 2019 a fost Viorica Dăncilă, în timp ce Ludovic Orban a fost cel mai norocos. 

02 ian. 2020, 21:05
Eugen Tomac: „Liviu Dragnea nu voia să plece ca prostul din politică, a plecat cu duba”

Despre Liviu Dragnea, Tomac spune că este primul la categoria „păcălici al politicii”, fiind „cel care nu voia să plece ca prostul din politică, dar a plecat cu duba”. „Omul politic al anului 2019 este, şi nu exagerez cu nimic, Preşedintele Traian Băsescu. Pentru că a reuşit să introducă în Rezoluţia privind condamnarea pactului Ribbentrop-Molotov a Parlamentului European cea mai importantă prevedere, şi anume că România, în urma acestui pact diabolic, a pierdut ţinuturile de la est de Prut. Oficial, Uniunea Europeană a recunoscut că României i-au fost luate teritorii, prin înţelegerea dintre Hitler şi Stalin, care niciodată nu au mai fost înapoiate”, consideră Tomac. 

Eugen Tomac a afirmat, joi, într-o postare pe Facebook, că intrarea în noul an este un prilej bun pentru a face retrospectiva celui care tocmai s-a încheiat, caracterizându-l pe 2019 prin prisma unor fapte şi evenimente politice.

„Cel mai slab politician a fost Viorica Dăncilă, de departe. A plecat din fruntea Guvernului României prin moţiune de cenzură şi a intrat cu mari eforturi în turul doi al alegerilor prezidenţiale pe care le-a pierdut cu un scor zdrobitor. Cel mai norocos politician în 2019 a fost Ludovic Orban. A ajuns prim-ministru într-un context extrem de fragil şi a reuşit să aducă la aceeaşi masă politiceni din tot spectrul politic pentru a da jos un guvern catastrofal şi a obţine susţinere pentru învestirea propriului cabinet”, a explicat Tomac.

Potrivit acestuia, cel mai predictibil poltician a fost preşedintele Klaus Iohannis, reales în funcţie „fără mare efort”. „Procentul obţinut însă îl obligă să fie mai activ şi mai aproape de cei care i-au acordat încrederea pentru a reuşi reforme esenţiale pentru statul român”, a spus Tomac.

„La categoria “păcălici al politicii” primul este Liviu Dragnea, cel care nu voia să plece ca prostul din poltică, dar a plecat cu duba. A ţinut captiv propriul partid şi a izolat o ţară întreagă, sperând că se va salva prin jocuri politice mărunte”, a adăugat el.

Liderul PMP a menţionat că viitorul politicii româneşti este „pe mâini bune”, menţionând câteva nume care, în opinia sa, vor juca un rol important pe scena poltica românească: Theodor Paleologu, Mihai Neamţu, Adrian Papahagi şi Ioana Constantin. Aceştia sunt, consideră Tomac, politicienii care vor conta în România de mâine.

„Omul politic al anului 2019 este, şi nu exagerez cu nimic, Preşedintele Traian Băsescu. Pentru că a reuşit să introducă în Rezoluţia privind condamnarea pactului Ribbentrop-Molotov a Parlamentului European cea mai importantă prevedere, şi anume că România, în urma acestui pact diabolic, a pierdut ţinuturile de la est de Prut. Oficial, Uniunea Europeană a recunoscut că României i-au fost luate teritorii, prin înţelegerea dintre Hitler şi Stalin, care niciodată nu au mai fost înapoiate. Este cel mai important act de diplomaţie parlamentară obţinut de ţara noastră după cel de al Doilea Război Mondial. Autorul acestui amendament este omul politic al anului!”, a conchis Tomac.