Eugen Tomac, noul preşedinte al PMP: Acest Congres nu e împotriva cuiva, e şansa partidului de a merge mai departe

Congresul Extraordinar al Partidului Mişcarea Populară l-a ales sâmbătă pe Eugen Tomac ca preşedinte al formaţiunii politice. Tomac le-a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a precizat că acest Congres nu este împotriva cuiva, ci este o şansă pentru partid de a avea o echipă unită pentru „o ţară reîntregită”.

19 feb. 2022, 15:06
Eugen Tomac, noul preşedinte al PMP: Acest Congres nu e împotriva cuiva, e şansa partidului de a merge mai departe

Eugen Tomac este noul preşedinte al PMP, partidul înfiinţat de fostul preşedinte al României Traian Băsescu. Europarlamentarul a candidat ca lider al moţiunii „PMP – un nou început pentru o Românie creştin-democrată”.

Eugen Tomac a fost ales cu 421 au fost ”pentru”, 18 ”împotrivă” şi 17 abţineri dintr-un total de 456 de voturi exprimate, potrivit Agerpres.

Membru al Parlamentului European din 2019, Eugen Tomac a mai fost președinte al PMP între anii 2015 și 2020, după retragerea lui Traian Băsescu.

„Le mulțumesc tuturor colegilor pentru încrederea acordată din nou!
Înțeleg perfect responsabilitatea uriașă pe care o am în urma votului de astăzi. Am acceptat să-mi asum din nou o misiune atât de dificilă, pentru că îmi pasă de ceea ce am construit împreună, îmi pasă de fiecare membru al partidului nostru care a investit muncă, încredere și speranță.

România are nevoie de un partid curat, liber și curajos, care să promoveze valorile creștin-democrate. Un partid care să onoreze înaintașii ce au făurit România, să nu uite jertfa ostașilor noștri, să le păstreze vie amintirea tuturor celor care au murit în chinuri, la ordinul regimurilor totalitare.

Avem nevoie de o țară în care cetățenii să nu mai fie mințiți, iar instituțiile să-și schimbe fundamental modul ineficient de funcționare.

Avem nevoie de o Țară în care totul să funcționeze conform regulilor. Un stat este funcțional și eficient atunci când legea este respectată și aplicată, în mod egal, pentru toți cetățenii.

România are nevoie de măsuri concrete, nu de vorbe goale. Noi nu ne vom abandona proiectele: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, reducerea numărului de parlamentari la 300 sau noua lege a sănătății râmân demersuri pe care ni le asumăm și le vom promova în continuare.

Dar avem nevoie și de proiecte noi, prin care să digitalizăm România, să reorganizăm administrația publică, să scoatem Educația din starea deplorabilă în care a ajuns din cauza neputinței și a incompetenței. Avem obligația să le oferim copiilor români șanse egale la învățământ de calitate.

Avem șansa să construim o alternativă credibilă, prin puterea propriului exemplu și prin soluții ce aduc bunăstare pentru fiecare cetățean al României.

Avem șansa să reîntregim România, așa cum a fost creată acum mai bine de 100 de ani. Iar PMP este singurul partid care are putea de a duce mai departe steagul unirii R. Moldova cu țara-mamă, România.

Pentru toate acestea, vă îndemn:
Să prețuim LIBERTATEA!
Să ne asumăm cu mândrie IDENTITATEA!
Să apărăm cu toată forța DEMOCRAȚIA!
România este a noastră, a tuturor celor care ne dorim s-o facem puternică în interiorul Uniunii Europene.
România creștin-democrată este țara în care fiecare cetățean este respectat și încurajat să-și păstreze identitatea spirituală.
România merită protejată și prețuită!
Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Citeşte şi: PMP şi AUR poartă negocieri pentru fuziune sau alianţă. Cristian Diaconescu l-a invitat pe George Simion la şedinţa cu liderii de filiale

Congresul PMP de la Sinaia a fost convocat de Eugen Tomac. Actualul preşedinte al PMP Cristian Diaconescu a încercat să blocheze în instanţă organizarea congresului, însă Tribunalul Bucureşti i-a respins acţiunea.

La Congresul extraordinar de la Sinaia au participat 491 de delegaţi şi membri ai Colegiului Naţional al PMP.

„A fost un an dezastruos pentru PMP, nu am existat, în afară de negocierile cu Bulgaria. Realizări? Zero. Bun negociator, omul negociază cu el în oglindă, chiar am înnebunit de tot? Care e beneficiul partidului? Nu e personal cu dânsul, e într-adevăr o valoare, dar pe negocierile lui, nu ca lider politic. Ne-am antrenat aşa bine că am ajuns impotenţi politic, nu mai ştim cine suntem. Nu vorbim de Basarabia, de proiecte. Care a fost soluţia? George Simion? Ce să fac cu George Simion. Ne-am preluat programul cu Basarabia şi Bucovina,  naţionalis, creştin-democraţie. Unde pot să mă duc cu Simion? Poate la Disneyland. Ăsta e proiect politic? Unde pot să mă duc cu ăla pe stradă”, a afirmat Florian Bichir, citat de news.ro.