PMP şi AUR poartă negocieri pentru fuziune sau alianţă. Cristian Diaconescu l-a invitat pe George Simion la şedinţa cu liderii de filiale

Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, l-a invitat, joi seara, pe George Simion, liderul AUR, pentru a discuta cu liderii de filiale. Simion a propus o fuziune sau o alianţă cu AUR.

17 feb. 2022, 23:25
PMP şi AUR poartă negocieri pentru fuziune sau alianţă. Cristian Diaconescu l-a invitat pe George Simion la şedinţa cu liderii de filiale

PMP şi AUR poartă negocieri pentru fuziune sau alianţă. Mai mult, George Simion le-a promis celor de la PMP că o să-i ajute să formeze un grup parlamentar, scrie G4Media.

George Simion a fost invitat de Cristian Diaconescu să participe joi seara la şedinţa Colegiului Naţional al PMP. În timpul discuţiilor, liderul AUR a propus o fuziune între cele două partide şi a promis PMP că avea grup parlamentar.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre schimbarea impozitului pe proprietăţi. „E trecut în PNRR de către fosta guvernare”

Surse politice citate de G4Media susţin că ar fi vorba de 14 parlamentari de la AUR care ar urma să fie transferaţi la PMP în acest sens.

„Noi va trebui să materializăm ceea ce i-am propus domnului preşedinte încă din ianuarie, adică un pol conservator, cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide (…) Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianţă, fie într-o viitoare fuziune”, a declarat George Simion în cadrul şedinţei.

Citeşte şi: George Simion şi Dan Diaconescu s-au pozat împreună. „Este fratele nostru, al poporului AUR”

„Şi eu exclud fuziune, sub preşedinţia mea cât va fi, acest partid nu va dispărea. În ce priveşte cooperările într-o formă sau alta, aici decizia este în mâna dumneavoastră. Eu am un vot, datoria mea de preşedinte este să aduc variante pe masă (…) Am două lucruri să vă spun, AUR negociază numai cu mine şi cu o echipă pe care eu aş desemna-o. Evident într-o echipă, noi ne consultăm. Dacă cineva vrea să testeze altă variantă, vă spun că nu va funcţiona”, a declarat, la rândul său, Cristian Diaconescu, conform sursei citate.

Oferta preşedintelui PMP către filiale vine în contextul în care 41 de filiale din 49 au votat deja să convoace sâmbătă un Congres, în care Cristian Diaconescu ar urma să fie schimbat din funcţie cu Eugen Tomac.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „Sunt mulţumit de cum funcţionează Guvernul. Este nevoie de foarte multe contacte pentru a găsi punctele comune”