Eugen Tomac: Propunerile ambasadorului rus la Bucureşti de îmbunătăţire a relaţiei cu România, neserioase şi irelevante

Eugen Tomac, preşedintele PMP, consideră că, prin declaraţiile sale recente, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, nu face altceva decât să confirme că Rusia este ''cea mai mare ameninţare la adresa democraţiei, securităţii şi bunăstării Europei''.

RomaniaTV.net
08 feb. 2019, 14:05
Eugen Tomac: Propunerile ambasadorului rus la Bucureşti de îmbunătăţire a relaţiei cu România, neserioase şi irelevante

„În ceea ce priveşte reluarea de către Kuzmin a temei condiţionării prezenţei Rusiei în acordul INF de desfiinţare a scutului de la Deveselu, care apără România şi R. Moldova, consider că şi doar această declaraţie, în sine, reprezintă un act ostil la adresa ţării noastre. Propunerile ambasadorului rus la Bucureşti de îmbunătăţire a relaţiei dintre cele două state sunt neserioase şi irelevante, cât timp linia noii administraţii de la Kremlin nu diferă cu nimic de cea sovietică şi Federaţia Rusă nu vrea să ne înapoieze Tezaurul României, pe care l-a furat în urmă cu 100 de ani”, a scris Tomac vineri pe Facebook.

În opinia liderului PMP, diplomatul rus este un „simplu difuzor pentru mesajele de la Kremlin, conturând astfel o atitudine duplicitară şi agresivă a Regimului Putin faţă de ţara noastră”.

„Cum să îl crezi pe Kuzmin, un simplu funcţionar al Moscovei, afirmând că Rusia nu se amestecă în alegerile din alte ţări, când Vladimir Putin s-a implicat personal, direct şi fără perdea, în influenţarea alegerilor parlamentare ce vor avea loc în 24 februarie în Republica Moldova?”, a arătat Eugen Tomac.

Ambasadorul rus Valery Kuzmin a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că relaţiile Rusia – România ar fi putut fi mult mai bune, cu „bunăvoinţă politică” din partea Bucureştiului.

„Pentru moment, relaţia noastră este aceeaşi ca anul trecut şi, pe scurt, formularea ar fi că aceste relaţii ar fi putut fi mult mai bune”, a precizat Kuzmin. 

Citește și: Rusia cere SUA să distrugă scutul antirachetă din România. Ambasadorul rus: Nu avem intenţii ostile, agresive faţă de România