Eugen Tomac: România a cheltuit doar 1,81% din PIB pentru apărare în 2017, conform ministrului Apărării

Publicat: Miercuri, 11 Iulie 2018 11:58 // Actualizat: Miercuri, 11 Iulie 2018 11:58 // Sursa: romaniatv.net

Eugen Tomac, preşedintele PMP, a postat miercuri pe contul său de Facebook un răspuns primit de la ministrul Apărării, Mihai Fifor, în care se arată că în 2017, din cei 2% din Produsul Intern Brut (PIB) alocaţi apărării, ministerul a cheltuit doar 1,81%. Tomac aminteşte că preşedintele SUA Donald Trump va cere miercuri, la Summmitul NATO de la Bruxelles, tuturor statelor europene membre NATO să-şi respecte angajamentele militare faţă de organizaţie.

"România a cheltuit doar 1,81% din PIB pentru apărare în 2017. Preşedintele Trump ne-a reamintit că Europa are nevoie de SUA pentru a-şi asigura securitatea. România are nevoie, mai mult decât oricine, de SUA. Avem nevoie de garanţii reale de securitate deoarece suntem graniţa de est a UE şi NATO", a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

El a postat un răspuns primit de la Minsiterul Apărării, în care se arată că în anul 2017 au fost cheltuiţi doar 1,81% din PIB pentru apărare, faţă de 2% cât s-a angajat România să investească.

Tomac aminteşte că preşedintele Donald Trump va cere miercuri tuturor statelor europene membre NATO să-şi respecte angajamentele militare faţă de organizaţie.

"Am vrut să ştiu dacă Guvernul condus de PSD şi-a respectat angajamentele asumate şi reafirmate atât la Washington, cât şi la Bruxelles, cu privire la alocarea a 2% din PIB pentru apărare. În 2017, an în care putem şti exact cât am cheltuit, nu am respectat un angajament care ţine de demnitatea statului şi de reputaţia noastră între statele membre NATO. Conform răspunsului pe care l-am primit de la ministrul Apărării, Mihai Fifor, România a cheltuit doar 1,81% din PIB pentru apărare în 2017", a conchis Tomac.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7249
RON
19 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H