EURO 2012: Franţa şi Anglia, ultimele echipe calificate în SFERTURI

Reprezentativele Angliei şi Franţei s-au calificat în sferturile Campionatului European de fotbal, în urma rezultatelor înregistrate marţi, în ultimele meciuri din grupa D a competiţiei.

RomaniaTV.net
19 iun. 2012, 20:59
EURO 2012: Franţa şi Anglia, ultimele echipe calificate în SFERTURI

Dacă înaintea ultimei etape din grupa D Anglia avea destul de mari emoţii în privinţa calificării, reprezentativa din Albion s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2012, în urma victoriei la limită, scor 1-0, din partida cu Ucraina. Mai mult, Anglia a încheiat grupa D pe primul loc, cu 7 puncte.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Wayne Rooney (48). Totuşi, meciul ar fi putut lua altă turnură dacă arbitrul ungur Viktor Kassai ar fi validat un gol înscris în minutul 62 de ucraineanul Marko Devici, la care John Terry a scos însă balonul de dincolo de linia porţii.

În celălalt meci al serii, Franţa a pierdut cu 0-2 în faţa Suediei, dar rezultatul nu a fost unul de natură să le perecliteze „cocoşilor” calificarea în sferturi. Golurile au fost înscrise de Ibrahimovici (54) şi Larsson (90+1).

Clasamentul final al grupei D este următorul: 1. Anglia – 7 puncte, 2. Franţa – 4 puncte, 3. Ucraina – 3 puncte, 4. Suedia – 3 puncte.

În sferturi, Anglia va întâlni Italia, ocupanta locului 2 în grupa C, iar Franţa va juca împotriva Spaniei, câştigătorarea grupei C.