EURO 2016. „Absolut inadmisibil!”. Guvernul rus protestează faţă de arestarea suporterilor naţionalei, în Franţa

Mai mulţi suporteri ruşi au fost reţinuţi şi interogaţi zilele acestea, ca urmare a implicării lor în conflicte de stradă sau pe stadionul din Marsilia, unde sâmbătă s-a jucat meciul cu Anglia.

15 iun. 2016, 12:09
EURO 2016. „Absolut inadmisibil!”. Guvernul rus protestează faţă de arestarea suporterilor naţionalei, în Franţa

43 de ruşi au fost interogaţi marţi de poliţia franceză, iar guvernul de la Moscova a luat azi atitudine faţă de valul de arestări care îi vizează pe ruşii prezenţi la Campionatul European de Fotbal. Însuşi ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a luat poziţie în acest caz şi a declarat: „Arestarea de către poliţie a unui autobuz cu peste 40 de suporteri ruşi este un incident absolut inadmisibil„, a declarat Serghei Lavrov.

Citeşte şi Ruşii şi englezii au mutat BĂTAIA la Lille VIDEO

Cei 43 de fani duşi la audieri erau suspectaţi a fi fost implicaţi în actele de huliganism de sâmbătă, de la Marsilia, când au avut loc bătăi de stradă şi încăierări pe stadion, cu fanii naţionalei Angliei. 11 dintre ei au fost eliberat miercuri dimineaţă.

De remarcat că bătăi de stradă au avut loc şi marţi seara, la Lille, unde Rusia întâlneşte miercuri, de la ora 16.00, Slovacia.