EURO 2016. Claudiu Keşeru despre meciul de duminică: Dacă nu batem Albania va fi trist, va fi crunt

Claudiu Keșeru, care a debutat la EURO 2016 în meciul cu Elveția (1-1), a opinat că România va merita să se califice în optimile competiției dacă va învinge Albania, însă a avertizat că meciul se anunță foarte dificil.

16 iun. 2016, 12:22
EURO 2016. Claudiu Keşeru despre meciul de duminică: Dacă nu batem Albania va fi trist, va fi crunt

Claudiu Keșeru a spus, cu prilejul unei conferințe de presă organizată la Paris, că în contextul unui joc dominat de elvețieni el a avut oportunități rare de a se remarca: ”Sunt puțini atacanți în această lume care pot face diferența în orice moment singuri. Atacanții sunt dependenți de echipă și de obicei, când o echipă domină jocul, atacanții echipei adverse ies mai puțin la rampă. E clar că în ultimele 15-20 minute ne-am retras deliberat, nu mai reușeam să menținem mingea sus, dar per ansamblu nu am arătat ca o echipă total depășită. Posesia mi se pare un lucru irelevant. Personal încerc să scot ce pot mai bun din fiecare minge pe care o primesc, fiecare jucător face același lucru”.

Citeşte şi Olivier Giroud, surprins în timp ce flirta cu logodnica unui coleg, după Franţa-Albania 2-0 VIDEO

Keşeru a admis că România nu are nicio scuză dacă va face un pas greșit în meciul cu Albania, programat duminică la Lyon. „După un meci foarte greu cu francezii, a venit unul și mai greu cu elvețienii și vine unul și mai greu cu albanezii. Suntem însă la mâna noastră, în proporție de 90-95% vom fi calificați dacă batem. Dacă batem, merităm să fim în optimi, dacă nu, nu merităm. Vom reuși cu siguranță să ne ridicăm la miza partidei. În cazul în care nu batem Albania, e trist, e crunt, dar asta e realitatea. Important e să dăm tot ce avem mai bun în ultimul meci și să încheiem partida fără regrete. Nu există favoriți, nu există meciuri câștigate dinainte, au fost puține partide la două goluri diferență, cred că aseară a fost doar a treia (Franța — Albania 2-0, n.r.). Au fost făcute mari eforturi în primele două meciuri, s-a alergat foarte mult. E clar că per ansamblu s-a simțit oboseala în prima și a doua zi după partide. Fizic ne resimțim, dar metodele de refacere sunt profesioniste și cu siguranță la ora jocului vom fi pregătiți„.

Citeşte şi Caz şocant în Alba. Suporter bătut cu tacul, după ce a spus că România nu trece de grupe la EURO 2016

Atacantul român a salutat susținerea formidabilă a fanilor din tribune: „Ne bucurăm mult că am fost susținuți de o asemenea manieră. A fost incredibil să ai sentimentul că ești purtat pe brațe de atâția români. Ne-am simțit extraordinar, ca niște fotbaliști adevărați. Am încercat să ne ridicăm la cel mai înalt nivel pentru a le da înapoi această susținere„.

Citeşte şi Albania foloseşte arme sexy împotriva României. Cele mai frumoase adversare ale tricolorilor GALERIE FOTO

Steliano Filip, care l-a înlocuit pe Răzvan Raț în minutul 62 al partidei cu Elveția, a declarat că a încercat să joace cât mai bine: „M-am gândit să joc cât mai bine, cât mai simplu, să nu greșesc. Mă bucur că am obținut un rezultat bun din punctul meu de vedere, care ne dă în continuare șanse să ne calificăm și mă bucur că am jucat bine„. Filip speră ca tricolorii să se mobilizeze și să câștige meciul cu Albania: „Ne-am dorit și ieri victoria, dar important e să câștigăm meciul cu Albania și sunt convins că ne vom califica. Vom da totul și împreună ne vom califica. Am simțit ieri o înțepătură la coapsă, dar cu siguranță nu e nimic grav și voi relua antrenamentele. Sunt jocuri tari și este normal să se simtă această oboseală„.