EURO 2016, doliu în naţionala Croaţiei. Tatăl lui Darijo Srna a murit în timp ce acesta juca în meciul cu Turcia

Tatăl jucătorului croat Darijo Srna a murit, duminică, în timp ce fotbalistul îşi conducea echipa la meciul cu Turcia, scor 1-0, din grupa D de la Euro 2016.

13 iun. 2016, 06:38
EURO 2016, doliu în naţionala Croaţiei. Tatăl lui Darijo Srna a murit în timp ce acesta juca în meciul cu Turcia

Darijo Srna a jucat duminică meciul cu numărul 131 în naţionala Croaţiei, jucătorul lui Şahtior, conducându-şi şi de această dată echipa spre victorie, în calitate de căpitan al echipei reprezentative. Darijo nu a putut celebra însă victoria cu Turcia, după partidă el fiind lovit de vestea morţii tatălui său Uzeir.

Citeşte şi TURCIA-CROATIA 0-1. EURO 2016, Luka Modric a decis meciul cu o execuţie superbă

Uzeir Srna s-a născut la Gornji Stopići, un sat de lângă Čajniče, în estul Bosniei, cu un an înainte de izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial. Povestea copilăriei sale este de-a dreptul incredibilă. Din cauza naziştilor, locuitorii satului au fost nevoiţi adesea să-şi părăsească locuinţele, însă în 1941 s-au întors din nou la casele lor. S-a dovedit a fi o greşeală fatală, deoarece într-o noapte, cetnicii, grupare naţionalistă paramilitară sârbă, care ducea propriul război, au descins în sat și l-au ars din temelii. 

Citeşte şi Romania-Elveţia, a doua partidă a tricolorilor la Euro 2016, arbitrată de un rus

Uzeir a fost luat pe sus de tatăl său,aceştia fugind în pădure împreună cu fratele mai mare, Safet, care era adolescent. Mama lui nu a fost însă atât de rapidă. „Era însărcinată. Ea și sora mea au fost arse de vii„, avea să mărturisească mai târziu Uzeir, tatăl căpitanului Croaţiei, Dario Srjna.