EURO 2016. Italia şi Belgia domină echipa ideală a OPTIMILOR

EURO 2016. Italia, cu patru fotbaliști, și Belgia, cu trei, domină echipa ideală a optimilor, alcătuită de AFP, echipă în care mai sunt un german, un francez, un polonez și, desigur, un islandez, reprezentând marea surpriză a competiției.

28 iun. 2016, 16:48
EURO 2016. Italia şi Belgia domină echipa ideală a OPTIMILOR

EURO 2016. Acest „11!” tip al optimilor este următorul: Gianluigi BuffonGiorgio Chiellini, Leonardo Bonucci (toți Italia), Jerome Boateng (Germania) — Jan Vertonghen (Belgia), Gylfi Sigurdsson (Islanda), Axel Witsel (Belgia), Jakub Blaszczykowski (Polonia) — Eden Hazard (Belgia), Antoine Griezmann (Franța), Graziano Pelle (Italia).

EURO 2016. AFP își explică opțiunile, subliniind, de exemplu, că Buffon a avut o evoluție senzațională în victoria cu Spania (2-0), în nota echipei Italiei, la care fundașii Chiellini și Bonucci „au reușit meciul perfect”. Pentru a completa linia de fund a fost ales Boateng, „stâlpul apărării germane, care a marcat în fața Slovaciei (3-0)”.

EURO 2016. „Discret, belgianul Jan Vertonghen se impune ca unul dintre cei mai buni fundași stânga ai turneului”, el remarcându-se în victoria cu Ungaria (4-0), la fel precum colegul său Axel Witsel,”care a afișat un volum de joc incredibil”, potrivit AFP. Lor li se adaugă Gylfi Sigurdsson, „probabil cel mai tehnic jucător al Islandei”, care a învins Anglia (2-1), și pe flancul drept, Kuba Blaszczykowski, „omul providențial al Poloniei, care a marcat împotriva Elveției așa cum o făcuse și contra Ucrainei”.

EURO 2016. Eden Hazard, căpitanul „diavolilor roșii”, a fost în fine la nivelul așteptărilor, cu un meci incredibil împotriva Ungariei, în care a pasat decisiv pentru Batshuayi, apoi a marcat un gol magnific.

EURO 2016. Francezul Griezmann a venit obosit după finala Ligii Campionilor disputată cu Atletico Madrid, însă are evoluții din ce în ce mai bune, iar dubla sa cu Irlanda (2-1) a făcut iarăși din el salvatorul și adevăratul lider pentru „les Bleus”.

EURO 2016. La un EURO 2016 lipsit de un N.9 de geniu, a ieșit în evidență Graziano Pelle, cele mai periculos om al atacului Italiei în meciul cu Spania, în care a marcat în final.

EURO 2016. France Football vede altfel echipa ideală a optimilor. În opinia sa, aceasta arată astfel: Lukasz Fabianki (Polonia) — Jerome Baoteng (Germania), Giorgio Chiellini (Italia), Ragnar Sigurdsson (Islanda) — Marco Parolo (Italia), Radja Nainggolan (Belgia), Birkir Bjarnason (Islanda) — Antoine Griezmann (Franța), Eden Hazard (Belgia), Julian Draxler (Germania), Graziano Pelle (Italia).


loading...