EURO 2016. Piţurcă: Avem grupă ACCESIBILĂ, dar avem nevoie de jucători cu care să emitem pretenţii

TRAGERE LA SORŢI EURO 2016. Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă, a declarat că tricolorii se află într-o grupă accesibilă în preliminariile EURO 2016, cu Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe. SONDAJ: Se va califica ROMÂNIA la Campionatul European?

RomaniaTV.net
23 feb. 2014, 14:59
EURO 2016. Piţurcă: Avem grupă ACCESIBILĂ, dar avem nevoie de jucători cu care să emitem pretenţii

TRAGERE LA SORŢI EURO 2016.N-am căzut într-o grupă foarte grea. E o grupă accesibilă. În general trei echipe se vor bate, poate şi a patra. Grecia este favorită. Avem avantajul că noi cunoaştem Grecia, Ungaria o cunoaştem foarte bine. Finlanda este o echipă periculoasă. Irlanda de Nord mi se pare că a făcut şapte puncte în grupă. Concluzia e că fotbalul se joacă în teren. Mai e destul până vor începe meciurile”, a declarat Piţurcă la Dolce Sport.

Piţurcă a precizat că „se vor mai schimba multe, sper să se schimbe şi în ceea ce priveşte lotul nostru, pentru că nu stăm bine. Jucătorii noştri, 80-90 la sută nu joacă în exterior. Până în toamnă ar trebui să mai apară 7, 8, 10 jucători la rampă ca să emitem pretenţii la calificare”.

Primele reacţii după tragere: N-avem NICIO SCUZĂ dacă nu ne calificăm. Am fi FRAIERII FRAIERILOR

Primele două clasate din fiecare grupă se califică la turneul final, împreună cu echipa de pe locul 3 care va avea cel mai bun punctaj contra formaţiilor clasate pe locurile 1, 2, 4 şi 5 în grupa sa. Celelalte opt echipe clasate pe locul 3 vor disputa un play-off în noiembrie 2015 pentru ultimele patru locuri de la turneul final.

Echipa României a făcut parte din urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a competiţiei care va avea loc în Franţa.

În prima urnă valorică a fost Grecia, echipa care i-a eliminat pe tricolori în barajul pentru Cupa Mondială 2014. România şi Ungaria au fost adversare şi în preliminariile CM 2014. Tricolorii au remizat la Budapesta (2-2) şi au câştigat clar la Bucureşti (3-0).