EURO 2016. Rusia s-a calificat direct, Suedia lui Ibrahimovic merge la baraj

EURO 2016. Naţionala Rusiei este a 17-a naţională calificată la turneul final al Campionatului European de anul viitor, din Franţa. Ruşii au învins vineri seara, la St. Petersburg, reprezentativa Muntenegrului, cu scorul de 2-0.

RomaniaTV.net
12 oct. 2015, 18:40
EURO 2016. Rusia s-a calificat direct, Suedia lui Ibrahimovic merge la baraj

EURO 2016. Rusia a avut emoţii pentru calificare în mandatul lui Fabio Capello, iar federaţia de la Moscova a reziliat în luna iulie contractul cu antrenorul italian. Leonid Sluţki, noul selecţioner, a reuşit luni seara să califice naţionala rusă la EURO 2016, echipa asigurându-şi locul secund în grupa G, în spatele Austriei, după victoria cu 2-0 reuşită în faţa Muntenegrului. Ambele goluri au fost marcate în prima repriză, de Oleg Kuzmin (min. 33) şi Aleksandr Kokorin (min. 37 – din penalty).

Suedia a câştigat şi ea, tot cu 2-0, la Goteborg, în faţa Moldovei, însă victoria nu a stârnit entuziasm, nici printre jucători, nici printre spectatori. Nordicii se aflau la două puncte în urma ruşilor, iar rezultatul de la St. Petersburg i-a condamnat la baraj. De remarcat totuşi că Ibrahimovic a marcat al 59-lea său gol la naţională, fiind al doilea cel mai bun marcator la echipa reprezentativă, dintre jucătorii aflaţi încă în activitate, în urma irlandezului Robbie Keane (67 goluri), dar în faţa lui Cristiano Ronaldo (55 goluri).

Clasament grupa G:

1. Austria 28p – calif. direct

2. Rusia 20p – calif. direct

3. Suedia 18p – baraj

4. Muntenegru 11p

5. Liechtenstein 5p

6. Moldova 2p