Euro 2020. Italienii au dus trofeul la Roma, englezii vor rejucarea finalei VIDEO

Jucătorii reprezentativei de fotbal a Italiei au fost primiţi ca nişte eroi la întoarcerea lor la Roma, luni, după câştigarea titlului continental în faţa reprezentativei Angliei (3-2 la loviturile de departajare), în finala EURO 2020.

12 iul. 2021, 21:39
Euro 2020. Italienii au dus trofeul la Roma, englezii vor rejucarea finalei VIDEO

Euro 2020. Campioana europeană Italia a revenit, luni, la Roma, cu trofeul Henri Delauney. Jucătorii italieni au fost primiţi de preşedintele Sergio Mattarella la palatul Quirinale, iar căpitanul Giorgio Chiellini i-a dedicat victoria lui Davide Astori, fostul internaţional care a murit în 2018.

„Vrem să dedicăm victoria preşedintelui Mattarella, tuturor italienilor şi lui Davide Astori. Davide este mereu în gândurile noastre. Acest trofeu este o victorie a grupului, a celor care au ştiut să pună binele colectiv înaintea celui individual. Nu suntem aici pentru că am marcat un penalti mai mult, ci pentru că am crezut în valorile prieteniei”, a declarat Chiellini.

Italia, premiu imens după succesul de la Euro 2020. Ce sumă a primit squadra azzura de la UEFA

Davide Astori, căpitanul echipei Fiorentina, a murit, la vârsta de 31 de ani, în somn, în noaptea de 3 spre 4 martie 2018. El a decedat într-o cameră de hotel din Udine, unde formaţia lui urma să joace un meci de campionat.
Astori a murit în urma unei aritmii ventriculare maligne, cauzată de o boală cardiacă gravă, care nu a fost diagnosticată niciodată. Moartea sa a generat o mare emoţie în Italia, ţară ale cărei culori le-a apărat în echipa naţională.După întâlnirea cu Mattarella, jucătorii italieni au fost primiţi şi de premierul Mario Draghi.

Englezii cer rejucarea finalei EURO 2020 contra Italiei: „I-au tratat ca pe niște sclavi!”

Câștigătoarea s-a stabilit la loviturile de departajare. Rashford, Sancho și Saka au fost jucătorii Angliei care au ratat, iar trofeul a ajuns în Italia după o pauză de 53 de ani.

Cu toate acestea, fanii Angliei sunt nemulțumiți de deznodământ și au lansat o petiție prin care cer rejucarea finalei EURO 2020. Italienii sunt acuzați de „joc murdar”, în special pentru intervenția agresivă a lui Giorgio Chiellini asupra lui Bukayo Saka, din minutul 90+6, când fundașul italian l-a tras de tricou pe tânărul englez.

Italia petrece după câştigarea EURO 2020! Imagini spectaculoase cu bucuria fanilor VIDEO

„Meciul disputat pe 11 iulie 2021 nu a fost corect deloc. Italienii au primit doar cartonaș galben atunci când îi trăgeau pe jucătorii englezi, tratându-i ca pe niște sclavi. Toate aceste împingeri, trageri și lovituri au fost permise pentru ca Italia să câștige?

Sunt, cu siguranță, decizii părtinitoare. Italia ar fi trebuit să primească un cartonaș roșu pentru jocul său, iar meciul să fie rejucat cu un arbitru corect. Nu a fost corect deloc”, a scris cel care a lansat una dintre petiții pe site-ul change.org. Aceasta a strâns deja peste 25.000 de semnături.

Petiții pentru rejucare au mai existat la meciurile Franța – Elveția (3-3, 4-5 d.l.d), când francezii l-au acuzat pe portarul Yann Sommer că nu a stat măcar cu un picior pe linia porții, dar și la duelul Anglia – Danemarca (1-1, 2-1 d.p), când englezii au beneficiat de un penalty ușor acordat, în urma unei căderi a lui Raheem Sterling în careu.

Așa cum era de așteptat, presa internațională scrie că UEFA nu va lua în calcul astfel de petiții în care se solicită rejucarea partidelor de la EURO 2020.