EURO 2020: Câți spectatori pot avea acces pe Arena Națională

EURO 2020: Ministrul Tineretului și Sportului a făcut anunțul cu privire la numărul maxim de fani care poate avea acces pe Arena Națională.

04 iun. 2021, 13:03
EURO 2020: Câți spectatori pot avea acces pe Arena Națională

EURO 2020: Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a făcut anunțul cu privire la numărul de suporteri care vor putea intra pe Arena Națională, cu ocazia evenimentului sportiv. Capitala este unul dintre orașele care găzduiesc EURO 2020 și unde vor avea loc patru meciuri, 3 din faza grupelor şi unul din optimi. Novak a făcut anunțul într-o postare pe contul personal de Facebook.

Potrivit Ministrului Tineretului și Sportului, gradul de ocupare al Arenei Naţionale se va menține la 25% pentru faza grupelor, iar la meciul din optimi spectatorii vor putea ocupa locurile în proporție de 50%. În concluzie, Arena Națională va putea primi cel mult 12.000 de spectatori la cele 3 meciuri din faza grupelor.

„În şedinţa Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a EURO 2020, am decis astăzi ca cele trei meciuri din grupe să se desfăşoare cu spectatori în limitele a 25 la sută din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale, deci să nu mai creştem această limită. Vom face acest lucru doar în cadrul meciului din optimi, unde vom putea merge până la 50 la sută. Am luat această decizie şi în acord cu recomandările UEFA, pentru a nu periclita planurile de securitate prin acceptarea unui procent mai mare de spectatori.”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului.

EURO 2020: Condiții de acces pentru suporteri: brățări care dovedesc imunizarea

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a dezvăluit și care vor fi condițiile pe care suporterii vor trebui să le îndeplinească pentru a avea acces la evenimentul EURO 2020, de pe Arena Națională. Spectatorii vor trebui să prezinte la intrarea în locație, pe lângă biletul la eveniment și o brățară eliberată de anumite centre medicale, unde deținătorul va face dovada imunizării anti-COVID-19, sau a unui test negativ rapid.

Novak a mai declarat că la acest moment s-a stabilit că deținătorii biletului vor avea gratuitate pe mijloacele de transport public. Ministrul are în plan acordarea de beneficii spectatorilor EURO 20202, și pentru transportul CFR și cel aerian.

„După cum ştiţi, accesul pe Arena Naţională la meciurile EURO 2020 se face cu biletul de meci şi brăţara de acces, care se obţine de la o serie bine stabilită de centre medicale, în urma prezentării dovezilor de imunizare anti-COVID-19 sau a testării rapide. Urmează să clarificăm detaliile legate de eventualele facilităţi acordate deţinătorilor de bilete, voluntarilor şi personalului de organizare pe transportul CFR (ruta Aeroportul Henri Coandă – Gara de Nord Bucureşti) şi pe liniile de metrou. La acest moment, aceştia beneficiază de gratuitate pe liniile STB.”, a menționat Eduard Novak.

În ceea ce privește suporterii care ajung în România, pe aeroportul Henri Coandă, din țările aflate pe lista roșie și galbenă, cu mai mult de o zi înaintea EURO 2020, vor fi nevoite să se prezinte la centrele medicale din București.