Euro 2020 Momente dramatice la meciul Danemarca – Finlanda. Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon, medicii l-au scos pe targă. Partida s-a reluat

Situaţie dramatică la Campionatul European de fotbal, în partida Danemarca - Finalanda. Christian Eriksen (29 de ani), starul lui Inter Milano, s-a prăbușit pe gazon în minutul 41 al partidei.

12 iun. 2021, 21:28
Euro 2020 Momente dramatice la meciul Danemarca – Finlanda. Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon, medicii l-au scos pe targă. Partida s-a reluat

Euro 2020 Momente dramatice la meciul Danemarca – Finlanda, disputat pe „Parken Stadium” din Copenhaga.

Update 3: Colegul Simon Kjaer (32 de ani) a fost cel care i-a acordat primul ajutor. Înainte ca medicii să ajungă la Eriksen, Simon Kjaer a eliberat căile respiratorii și l-a ajutat pe mijlocașul danez într-o poziție sigură.

S-a asigurat că nu își înghite limba în timp ce era inconștient, a efectuat primele manevre de resuscitare cardiopulmonară, apoi și-a chemat colegii și i-a rugat să creeze un zid în jurul lui Christian, pentru a împiedica imaginile dramatice să fie fotografiate sau filmate.

Acesta nu a mai putut să continuă să joace.

Update 2: Oficialii UEFA, în urma discuțiilor cu jucătorii și oficialii Danemarcei și Finlandei, au decis să reia meciul, după întreruperea provocată de situația medicală a lui Christian Eriksen. Meciul va fi reluat din minutul 41, se vor juca ultimele patru minute ale primei reprize, iar după o pauză de aproximativ 5 minute, va începe repriza a doua.

UPDATE: Eriksen e in stare stabila, in spital, au anuntat medicii!

Mijlocaşul lui Inter nu a fost lovit de nimeni. Acesta a rămas inconștient pe gazon și nu a mai putut respira!

Euro 2020 Momente dramatice la meciul Danemarca – Finlanda

Medicii au intervenit de urgenţă şi l-au resuscitat pe fotbalist minute în şir chiar pe teren. S-a apelat și la defibrilator.

De altfel, jucătorii Danemarcei nu se pot opri din plâns. Aceștia au format în zid în jurul lui Christian Eriksen, pentru a nu fi filmat momentul în care colegul lor se zbate între viaţă şi moarte. Suporterii de pe stadionul din Copenhaga sunt șocați. Mulți dintre ei au lacrimi în ochi. După mai multe minute, Christian Eriksen a fost scos de pe teren pe targă, iar oamenii prezenţi în tribune i-au scandat numele. Meciul a fost suspendat de UEFA.

“Are o afecțiune cardiacă care nu a putut fi depistată, la investigațiile obligatorii cerute de UEFA înainte de această competiție. Ecografia Doppler și cardigrama cu 12 canale arată posibilele afecțiuni. Sunt afecțiuni oculte, care nu se observă în momentul investigației, dar asta nu înseamnă că nu există. Sper totuși că în urma masajului cardiac, inima și-a revenit, în decurs de 2-3 minute creierul nu suferă. Dacă intervii în acele 4 minute de aur și faci manervele de resuscitare, creierul este menținut în viață și funcționează”, este explicația lui Pompiliu Popescu, fost medic al Echipei Naționale a României, care a intervenit în direct la DIGI24.

Italia – Turcia 3-0 în primul meci de la Euro 2020. Spectacol pe „Olimpico”

Christain Eriksen a ajuns la spital, fiind preluat de urgenţă de medici.

Christian Dannemann Eriksen, 29 de ani, este un fotbalist danez care evoluează la Inter Milano în Serie A, pe poziția de mijlocaș. A debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010 și a fost cel mai tânăr fotbalist de la CM 2010 din Africa de Sud. A mai jucat la Ajax Amsterdam şi Tottenham.